21 Ocak 2017 Cumartesi

MİNİKLERİN BURUN TIKANIKLIĞINA ÇÖZÜMLER !



    UYKUUUU ! Yine kime gittin.Sen yokken ben afallıyorum.Gel artık...

    Tamda yine böyle bir an yaşadım.Dün gece bloğumla ilgilendikten sonra yatayım dedim.Saat 1 olmuş ve kaç gündür uykusuzum.

    Yattım ve canım yorganıma sıkıca sarıldım.Tam uyucam derken " Veee veee " sesiyle uyandım.Arada bir de hıkır mıkırlar geliyordu ama geçer diye umursamamıştım.


    Hopp hemen zıpladım yatağımdan.Bir baktım ki, fındık burunlu kızımın burnu tıkanmış.Ne yapsam ne etsem derken, hemen cold-mix damlatmaya karar verdim.Uzun araştırmalar sonucu aldığım bu ürün,doğal malzemelerden yapılmış, okaliptus içeren bir damla.Kıyafetin yakasına damlatıyorsunuz.Solunum yoluyla ferahlık veriyor.Bende damlatayım dedi.Ama çok hızlı aktığından, biraz fazla kaçırdım.

    Kaçırdım kaçırmasına da bu seferde eteklerim tutuşmaya başlasın mı ? Ya nefes alamazsa ? Ya damla nefesini tıkarsa ? lar eşliğinde bir yandan da çocuğa yelpaze yapıyorum 😃 Heyy gidi evham hey.Benden başkası yokmuydu musallat olacağın 😃

    Onca şeye rağmen kızımın burnu hala tıkanıktı.Bende doktorumuzun önerdiği bifizol'uda ( tuzlu su içeren solüsyon ) uygulamaya karar verdim.Ne melet bir sümükse,bir türlü gönderemedim geldiği yere 😃Diğer yandan da minik kuşum hala kucağıma almam için,bas bas bağırıyordu. 😃



    Neyse eşim kucağına aldı.Bende burun aspiratörüyle salgılarını çektirmeye başladım.Tabiki de mukus (akıntı) genizinde olduğu için aspiratöre hiçbir şey gelmedi.Son çare olarak başını yükseltmeye karar verdim.Hemen yatağının altına peluş bataniyesini, baş kısmı yukarda olacak şekilde serdim.45 derecelik açı oluşturmaya çalıştım.Bu pozisonla geniz akıntısı aşağı hareket eder ve tıkanıklık geçer.( DİKKAT : Sakın yastıkla başını yükseltmeyin.Ayrıca battaniyeyi çarşafın üstüne değil de , komple yatağın altına koyun.Aksini yapmanız boğulmalara neden olabilir. Bir de yatağı düz yapın ki beli ağrımasın.Kısaca yokuş gibi diyebiliriz.)

     Yatağını hazırladıktan sonra, hemen sakinleştirip yatırdım.Burnu eskisine göre daha iyiydi.Ama kalan birazcık akıntı bile rahatsız ettiği için,sabaha kadar mıkırdadı durdu benim kibarcık kızım 😃Kimseye değilde olan benim uykuya oldu anlayacağınız.

    Ama pişmanmıyım.ASLA ! Yeter ki o iyi olsun da ben hiç uyumasam da olur.Şu an kabaran annelik iç güdülerimle kızıma sesleniyorum.SANA UYKU DEĞİL ÖMRÜM FEDA OLSUN BALLI LOKMAMMM...

14 yorum:

  1. Bizim de oğlumuz var 2 yaşında. Onda tıkanıklık olursa annesi soğan kesip oyuyor odasına. Ferahlatıcı etkisi varmış.

    YanıtlaSil
  2. Allah bağışlasın.Evet soğanında aynı şekilde genizi yakan ve damarları genişleten bir etkisi var.Buda burun mukozasını yumuşatıyor.Teşekkürler yorumunuz için.

    YanıtlaSil
  3. Kıyamam geçmiş olsun esilaya 😊

    YanıtlaSil
  4. Ömrümü yiyo İki gündür ya.Uyanıyo direk veee 😃tamam kızım diyorum hala vee diye bağırıyor.Sagol canım benim.Geçcek inşallah

    YanıtlaSil
  5. Geçmiş olsun 😌 çabucak geçer inşallah

    YanıtlaSil
  6. Teşkkür ederimmm hala geçmedi bekliyoruz ısrarla 😃

    YanıtlaSil
  7. Geçmiş olsun. Daha küçük sanırım. Sabretmek gerekiyor pek boğazdaki tıkanıklık kolay geçmiyor. Geçmiş olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Normalde çok iyi ama uyku zamanı her hastalık gibi rövanş yapıyor.Daha 9,5 aylık çay molası 😃 küçük kelebeğim o benim.Çok teşekkürler

      Sil
  8. Geçmiş olsun dileklerimi iletmek istiyorum, acil şifalar...

    YanıtlaSil
  9. Bebekte nezle en korktuğum şeydi. Damla da damlattırmazlardı bir türlü. Zaten tuzlu su muzlu su bizimkilerde hiç işe yaramadı. Aspiratörün arkasını çıkartıp ağzımla çekerdim sümükleri. Sonra iliadin kullanmaya başladık da rahat ettik neyse. Bir de soğuk buhar makinası aldıydık, sanırım biraz işe yaramıştı.

    Geçti geçti.

    YanıtlaSil
  10. Ben buharıda denedim 😃 ama bizim kız gibi sümükleride inatçı sanırım 😃 Hasta gibide değil gülüyor,oynuyor.Ama uyurken rahatsız ediyor,birde iştahı kalmadı o kadar.

    YanıtlaSil
  11. Canımcım çok geçmiş olsun.💙
    Ne kadar kötü bir gecedir sizin için😑💙

    YanıtlaSil
  12. Zor tabi canim ama bende bu bahaneyle gecede öpmüş oluyorum 😃 sağol iyi dileklerin için 💗💗💗

    YanıtlaSil

OKUYUPTA YORUM YAZMAYANLARIN BURUNLARI AKSIN 😋