14 Ocak 2017 Cumartesi

Keçeden minnie mouseli poşetlik yapımı kendin yap/dıy


    Uzun zamandan beri sıkı bir minnie mouse hayranıyım. Buna içimdeki çocuğun dışa vurumuda diyebiliriz 😃 Şeker mi şeker bu çizgi film karakterini, sevmeyen de yok gibidir. Özellikle kız çocuklarını ve aslında hep çocuk kalanları düşünerek tasarladığım bu basit poşetliği artık sizde mutfağınız da sergileyebilirsiniz. Bebek bezi, oyuncak sepeti, bebek çamaşır sepeti olarak da kullanabileceğiniz bu tatlı Minniemizi artık yapmaya başlayabiliriz.


    Öncelikle dört parça dikdörtgen şeklinde keçe alalım.



      Sonra bu dört parçayı birbirine uzunlamasına olacak şekilde dikelim. Alt ve üst kısmı boş dikdörtgen bir şekil çıkacak.


 
     Alt kısmı dikelim ve düğümünü atmadan önce büzdürelim. Ardından da düğümleyelim. Sonra elbiselerin nasıl tersini düzüne çeviriyorsak bunuda aynı şekilde çevirelim.




       Şimdi sıra Minnie mouseumuzun kafa kısmını yapmaya geldi. Resim yeteneğiniz varsa yapmak çok kolay diyebilirim. Sadece kafa kısmını çizip kesin. Kestiğiniz parçayı keçenin üstüne koyup bir tane daha kesin. Bu iki kafayı birleştirip dikin. Dikerken bir yandan da içine silikon koyun. Daha sonra diğer kısımları kesip üzerine 404 veya silikonla yapıştırın. Kesinlikle hızlı yapıştırıcı kullanmayın. O kadar emeğiniz boşa gider .😃



       Birazcık el becerisi gerektiğinin farkındayım. Ama isterseniz sizde yapabilirsiniz. 😃Benden hiç bir eksiğiniz yok. Hatta fazlanız bile olduğuna eminim.

      Şimdi sıra son aşamalarda. Minnie mouseumuzu poşetliğimize dikiyoruz. Papyon ve düğmeleri de aynı şekilde monteledikten sonra kısmen hazır diyebiliriz 😃



      Ağız kısmını ister bu şekilde geniş kullanın isterseniz de lastikle büzdürün. Ben geniş kullanmayı tercih ettim. Çünkü bu şekilde içine daha çok malzeme alıyor.

     Son olarak da tıpkı sepet yapar gibi iki kurdela ekleyip dikerseniz harika bir tutma sapınız olacaktır. Bu şekilde duvara asabilir veya kapının tutma koluna takabilirsiniz.

     Ben çok beğenerek kullanıyorum. Umarım sizde beğenir ve yaparsınız.😃

   Sevgiyle kalın (*_*)





2 yorum:

OKUYUPTA YORUM YAZMAYANLARIN BURUNLARI AKSIN 😋