4 Ocak 2017 Çarşamba

ÇOCUKLARINIZIN SÜT DİŞLERİNİ DONDURUN !



   Kim bilir daha ne mucizeler vardır bedenimizde.Yıllardır çeşitli şekillerde katledilen canım süt dişlerimiz artık mumya misali dondurulabilecek.Bu dişlerin dondurulmasındaki amaçsa hobi yada hatıra değil,tamamen hayat kurtaracak süper kahramanlar yetiştirmek 😃


  Bir çok çocuk dişlerini yastık altına koyarak diş perisinin gelmesini ve hediye getirmesini bekler.Benim yeğenimde onlardan biriydi ve onun diş perisi de "BENDİM" 😃 Gizlemeye çalışsamda küçük değilim ki cebe gireyim illa bir şekilde yakalanıyordum 😃 Aslında amacımda zaten onu diş perisi masalına inandırmak değil dişlerinin ne kadar önemli olduğunu anlatabilmekti.



   Ve yıllar sonra masallar gerçek oldu.Bilim adamları uzun araştırmalar sonucunda tıpta devrim yaratacak bir tedavi yöntemi buldu.Bu tedavi de diş perisi dişi alıp karşılığında çocuğunuza HAYAT verecek.Siz anne-babalarınsa tek yapması gereken 48 saat içinde Kök hücre bankasina gidip çocuğunuzun dişlerini dondurtmak.Böylelikle ileri dönemde her hangi bir hastalık için ilik gerektiğinde kök hücre aramadan dişlerden yararlanılabilecek.Siz de aldığınız ufak önlemle belki de çocuğunuzun hayatını kurtarabileceksiniz.Durumun vehameti anlatmak için aşağıdaki yazıyı okumanızı tavsiye ediyorum.



   İLİK NAKLİ GEREKEN HASTALIKLAR ;
*Lösemi,
*Aplastik anemi,
*Miyelodisplastik sendrom,
*Miyeloma,
*Lenfoma,
*Testiküler kanser,
*Nöroblastoma,
*Meduloblastoma,
*Bağışıklık sistemi yetmezlikleri,
*Bazı metabolik hastalıklar,
*Hodgkinlenfoma,
*İmmün yetmezlikleri,
*Orak hücre anemisi
*Non-hodgkin lenfoma

6 yorum:

  1. Süt dişleri ağızda iken de önemli çürümeden düşmeyi başarırsa da :) bunu anlayan birini görmek ne güzel: )) ama dikkatinzi çekerim , diş çürümeden kendi halinde düşmeyi başarır ise kök hücre işe yarıyor..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Onu başarabilen çocuk sayisida çok azdır.Şimdiki veletler inatla fırçalamıyor dislerini.Tabi normal bir durum.Tabletten bilgisayardan kafayı kaldıramadıkları icin :)

      Bu arada bu detayı bilmiordum.Tesekkr ederim bilgilendirdigin icin :)

      Sil
  2. Bildigim kadarıyla gobek bagı kanı da degerliydi, aslında devlet temelde sahip cıksa bu islere, herkesin bir dosyası olsa. Ülkedeki olası hastalıklardan temelde köklü bir cozum bulunmus olabilirdi. Malum gun gectikce hastalıklarda artıyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bencede aslinda bu tip konuları kişinin rızasına yada bilgisine bırakmak pek doğru değil. Keşke bizler adına devletimiz bu önemli parçaları saklayabilse :) evet göbek baginida duydum ama gecti bizden artk 😂

      Sil
  3. Ohooo! İlerleme süper. İleride Kök hücre tedavisi nezle, grip gibi kolay bir tedaviye dönüşürse hiç şaşmam valla ^.^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Agzindan bal damliyo sekerimmmm :) hadi insallah diyorum :)

      Sil

OKUYUPTA YORUM YAZMAYANLARIN BURUNLARI AKSIN 😋