6 Aralık 2016 Salı

4 AYLIK BEBEK NELER YAPAR ?



  Evet evet başlığı yanlış okumadınız.Size söylemek istediğim tam da bu 😃 Benim kızım yaptığına göre sizin minikleriniz neden yapmasın ki 😃 Bunun olmasında büyük payının olduğunu düşündüğüm için konuyu başından itibaren anlatmak istiyorum.Umarım dinlersiniz.


  Hamile olduğum andan itibaren sürekli kızımla konuşuyorduk.Ve doğduktan sonrada bu faaliyetimiz aynı şekilde devam etti.O bizi anlamıyordu belki ama babasıda bende ısrarla duygularımızı aktarıyor,onu ne kadar çok sevdiğimizi söylüyorduk.Kızım da her seferinde anlıyormuşçasına o masmavi gözlerini gözlerimize diker uzun uzun bakardı.

 Bende aslında doğduğu günden itibaren bebeklerin biz anne babaları anladığını düşünenlerdenim.Yoğun sevgi ve sabırla yaklaşırsak eğer onların da bu sevgiye karşılık vereceğine inanıyorum.bu yüzden kızımın her bakışına farklı anlamlar yükleyip,o minik dünyasını çözmeye çalışıyordum.

  Konuşmanın bebek için çok büyük faydası olduğuna inandığım için yaptığım herşeyi onada anlatıyordum."Annecim ben şimdi mutfağa gidiyorum,hemen gelicem ""Şimdi de babana yemek yapmam gerekiyor, sende benimle durmak istermisin ? " gibi.Çünkü ben ne kadar çok anlatırsam kızımında bir o kadar çabuk öğrenebileceğini düşünüyordum.

   Nitekim kızımda beni şaşırtmakta geç kalmadı.😃Parka pikniğe gittiğimiz bir gün teyzesi kucağına alır almaz " eee eee eee eee " diye söylenmeye başladı.Benim zeki kızım bununlada kalmayıp o günden sonra her uykusu geldiğinde " ee ee " lerdi ve bana da sadece iyi uykular dileyip öperek beşiğine koymak kalırdı.Bir karış boyu var türlü türlü huyu var 😃

    Kısacası bebeklerinizle sürekli konuşun,ona herşeyi sabırla ögretin.Asla küçük görmeyin.Anlatsam da anlamaz demeyin.Evet belki ebat olarak küçükler,savunmasızlar,size muhtaçlar ama inanın her yaptığınız hareketten,her sesinizi yükseltmenizden,öfleyip pöflemenizden anlıyorlar.Neden onlara bağırıp çağırıp bu masum dünyalarını zehir edelim ki.Hem de canımızdan çok severken.Tatlı dille,gerçekten onlara değer verdiğimizi belli ederek büyütelim.Koşulsuz sevelim ki koşulsuz sevilelim...

2 yorum:

  1. onlar bakışı konuşmayı ses tonunu geçtim, evdeki elektriği annesinin babasının ruh halini bile hissdiyorlar..belli de ediyorlar anlayana :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahh ahh dimi bi anlayabilseler neler anlatıyorlar :) ama o ee eee lemesini video ya aldık.Başka türlü kimseyi inandıramazdık 😁

      Sil

OKUYUPTA YORUM YAZMAYANLARIN BURUNLARI AKSIN 😋