30 Aralık 2016 Cuma

YİYEREK KİLO VER !!!




   Doğumdan sonra en büyük derdiniz bebek bakımı değil kilolar oluyor malesef.
 
    Hastaneden eve geldiğinizde bir yanınızda yatan minik şekere bakıyorsunuz,bir de hala göbeğinizde bulunan yağ bezelerine. Hani sanki bir tane daha varmışçasına önden önden giden göbekler 😃


     Hep zayıf olan benim için felaket bir durumdu bu.Aynaya baktıkça bu son bakışım diyordum.Ve dayanamayıp tekrar tekrar bakıyordum.Korkunçtu anlayacağınız.

     Bir de ben hiç bir zaman kilo vermeye meyilli biri olmadım.Koca bir tabakla yemek yiyip üstüne üstlük tabağıda silip süpürürdüm.Kısacası uğraşmadan zayıf kalanlardandım." ŞANSLI GRUP "  ta diyebiliriz.

    Doğumdan sonra herşey değişti tabi ve ben fazladan 18 kiloyla dımdızlak kaldım ortada.😃 Kilomdan şikayetçiydim şikayetçi olmasına ama yemeden de duramıyordum.

    Annemin baskıları üzerine hastaneden eve gelir gelmez hemen korse taktım.Gerçekten de herkese tavsiye ediyorum.Kesinlikle doğum sonrası sıkılaşma için birebir çözüm bu.Şortlu ve bel üstü olan modeller daha etkili.



    Korse her ne kadar toparlasa da kilom 15 kilo kadar yerinde duruyordu.İlk 6 ay uzmanlar diyeti önermiyor.Bende bu nedenle 6 ay kilolarımla seviyeli bir ilişki yaşadım. Tam da onlara alışmaya başlamıştım ki rengarenk pantolonlarımın artık içine giremediğimi anlayınca acilen onları kış kışlamaya karar verdim 😃

    Sabah kalkar kalkmaz hemen 2 bardak ılık suyla güne başladım.Saat 12:00 ye kadar sadece ufak bir parça tatlı yada ekmek arası alıyorum ki tansiyonum düşmesin.

   Saat 12 de kahvaltı yapıyorum ve tıka basa yiyorum. Abartmıyorum gerçekten yarım ekmek yiyorum.Peynir,zeytin,yumurta aklıma ne gelirse hazırlıyorum.Ama yavaş yavaş yiyorum ki doyayım.

    Daha sonra saat 16 gibi az meyve atıştırıyorum.Muz özellikle çok tok tutan bir meyvedir.C vitaminide almayı unutmayın.Bir de aralarda içtiğiniz sular hep ılık olcak.Bunu hayat felsefesi haline getirin.Ilık su yağ yakımını hızlandırır.

    Aksam 19:00 gibi de eşimle yemek yiyoruz.Ve ben yine Allah ne verdiyse götürüyorum 😃 Sadece ekmeği yarım ekmekten az yiyorum.Gece boyuncada bol su içiyorum.Bu sayede orantılı bir şekilde kilo verdim.Sadece 2 kg fazlalığım kaldı.

   Eskiden peygamber efendimiz (sav) de iki öğün yermiş.Eğer o öyle yaptıysa vardır bir bildiği dedim ve denedim.Yanılmadığımı da kısa zamanda anladım.

    Sizde kilolarınıza bay bay demeye ne dersiniz ? 😃 Anlatması benden yapması sizden.
 

15 yorum:

  1. Önerşin için sağol inşallah bende anne olursam aklıma sen geleceksin :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gercekten cok ise yariyo canim pisman olmucaksın :) ben baya bir dombili olmustum su an tığ gibiyim yine :)

      Sil
  2. bebişin emiyor sanırım :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nerdeeee :) ömrümü yedi zaten.İlk 15 gün hiç emmedi.16. günde başlattık.Bi iki ay sonra yine bıraktı.Bende uykuda emzirmeye basladım.Bi kac ay sonra onuda anladı uyank :)

      Sil
    2. Evet yazıyı gördüm: ) o zaman senin metabolizma hala yanında ne mutlu sana :)

      Sil
    3. Ama hic gelmicek sandim :)Meger doğum ne kadar çok etkiliormus organlarımızı.Bağırsaklarım bile feleğini şaşırdi valla :)

      Sil
  3. Okuduğum kadarıyla gelen yorumlara göre gerçekten zor durumlar kilo durumları Hepsi geçmiştir umuyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Off hemde nasıl doğum sonrasi felaket oluyo valla :) yad abana öyle oldu bilmiyorum.Ama gecti 😃

      Sil
  4. Ayy sizin adınıza o kadar sevindim ki. :) Yiyerek kilo vermek herkese nasip olmaz ama bunun da ötesinde stres yapmadan rahatlıkla vermiş gibisiniz. Tebrik ederim. Darısı başıma :D

    Ben de sizin yeme düzeninizin aynısını ama öğle ile akşamın yerleri değişmiş halini uygulamaya çalışacağım. Akşam yemeğini ya çok erken ya da çok geç durumundayım, o yüzden onun ağırlık yapmasını istemiyorum. Ama en önemli nokta, ılık su olmuş sanırım. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evett ama baya sıcak gibi aslında tam ılıkta değil.Ya aslında sen hiç kilon varmış gibi durmuyosun. 😊 ama vermek istiyosan bir cırpıda verirsin insallah :) öglene ağırlık verip aksamı kısıtlaman daha ii bile olabilir.Ben eşim yerken dayanamadıgm icin abartiyodum 😁 sevgiler canm

      Sil
    2. Evett ama baya sıcak gibi aslında tam ılıkta değil.Ya aslında sen hiç kilon varmış gibi durmuyosun. 😊 ama vermek istiyosan bir cırpıda verirsin insallah :) öglene ağırlık verip aksamı kısıtlaman daha ii bile olabilir.Ben eşim yerken dayanamadıgm icin abartiyodum 😁 sevgiler canm

      Sil
    3. Aslında ben çok hareketliyim o yüzden belli etmiyorum kilomu. Herkes, fazlalığı olduğunu düşünür ya, benimki de o türden. :D Tamamdır, ben notlarımı aldım, yaz sonuna kadar zayıflarsam blogtan kesin duyururum. Çok çok sevgiler size de :)

      Sil
    4. Çok hareketliysen kilon kesin yoktur o zaman haha :) tamam uygula bakalim ama simdiden anlasma yapalim utandirma beniii 😁😁 insallah sana fazla gelen fazlalıklarından carcabucak kurtulursun 😁

      Sil

OKUYUPTA YORUM YAZMAYANLARIN BURUNLARI AKSIN 😋