30 Eylül 2017 Cumartesi

SOSYAL MEDYADAKİ AV - AVCI OLAYLARI ( ŞAKA MISINIZ ?)




     Sosyal medya kullanan biri değilim. Sadece google + profilim var ve bunuda blog adına kullanıyorum. Ama yazılarımızı paylaşmak amacıyla eklediğimiz gruplar nedeniyle blog dışında da paylaşımlara denk geliyorum tabi.


    Geçenlerde google + da gezerken bayanın biri resmini koymuş. Aç kurtlarda saldırışa geçmişler. Ve o bayan arkadaşımız olanlardan hoşnut değilmişmiş hatta huzursuz oluyormuşmuş gibi cevaplıyor beylerin yorumlarını. ( Ağırbaşlıymışcasına.) Hatta çok güzelsiniz diyenlere cevap bile yazmamış. Te Allah'ım ya gençlik nereye gidiyor ? Diye düşünmeden edemedim. Sizcede gördükleriniz trajediyken komik gelmiyor mu ? Bir insan neden AV olmak için uğraşır ve bu durumdan hoşnut olur ki ? 'İstemem yan cebime koy' un modası geçmedi mi hala ? Ee onca kişi sana güzelsin, hoşsun diyince özgüvenin mi kendine geliyor ? Peki ya pişkin pişkin avını bekleyenlere yem olmuyor musun ?

     Burada kızın resmini paylaşmasını eleştirmiyorum. Beni hiiiçç ilgilendirmiyor. Ancak yaptığı faaliyetin sonundaki " Yok artıklık" konuşmaları içler acısı. Evet çoook güzelsin belki. Yada harika gözlerin var. Ama gururun akbabalar tarafından yendi güzelim. Yapmayın bunu. Bu şekilde kalite standartları artmıyor. Kimsede " Ah ne kadar edepli bir hanım. Baksana herkesi tersliyor " demiyor...

    Haticeyle neticeyi anlayın artık. Ve mantıklı hareket edin. Siz kendi değerinizi yerde sürürseniz elin adamı da ayağının altına almasını bilir. Yazık etmeyin kendinize. ( Sıradan bir abla tavsiyesi.)


Kişisel blog- Annesinin Prensesi 🌈

47 yorum:

  1. AV olmak ne ayol? Twitter'ı biliyorsun senaryolarım için (yapımcıların dikkatini çekmek umuduyla mecburen) açtığığımda TT'yi öğrendim ama AV'yi bilmiyorum.
    Herneyse..
    Özlem'ciğim insanlar beğenilmekten hoşlanır bu psikolojik bir gerçek, hoşlanmıyorum diyen yalan söyler, o yüzden sürekli paylaşıyorlar fotoğraflarını. Belki koca bulurum umudu vardır. :)))Ama çok tehlikeli bir şey yaptıkları. Bir kere alıp o fotolara fotomontaj yapıp porno sitelere koyabilirler, ikincisi psikopatın biri dadanır, aklını çeler, seni seviyorum ayağına başına bela olur, ölüme kadar varıyor sonu. :( Bir de şu var güzel, genç kızlar böyle yapınca sanırım kendilerini Adriana Lima filan gibi ünlü hissediyorlar, hele hele böyle sırf resim paylaşarak milyoner olanları da okuyunca akılları çeliniyor:(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Av normal av ablacım kısaltma değil. Resim koyup günaydın, iyi geceler yazanlara diyorum abla. Hayr koyabilir kesinlikle beni ilgilendirmez ama sonrsdan sanki rahatsizmis bu ilgiden gibi davraniyorlar ya onu cok cocukca buluyorum. Artk.niyetleri neyse insallah yanlış yollara çıkmazlar. 😘 Tesekkr ederim güzel yorumun icin

      Sil
  2. Allah herkese akıl vermiş.Neden bunu kullamıyorlar anlamıyorum.Sosyal mecrada her türlü insan var ve çokta tehlikeli. Terslersin bak yazıyorlar mı bir daha...Herked kendini korumasını ve adının çıkmaması için yapması gerekeni yapmalı.
    Çok doğru bir yazı olmuş canım.Hemen paylaşıyorum umarım bir çok kesime ulaşır
    Sevgiler 😍

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canim bu kisiler zaten ilgi cekmek begenilmek icin resim koyuyorlar. Yoksa resim paylasmak kötü birsey degil ama sınırlarını iyi bilmek gerekiyor. Gercekten cok tehlikeli.cook tesekkr ederm kuzum 😘. Sevgiler

      Sil
  3. Sosyal medyanın artıları olduğu gibi eksileri de çok.Allah gençlerimize de akıl fikir versin :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Belayi vermesinde insallah korkumuz bu yüzden :) amin canm benm

      Sil
  4. Bazı davranışlarda keşke gençlerin yanında, yakınında onları uyaracak deneyimli yetişkinler olsa, uygun bir dille açıklamalar yapabilse...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gercekten bazi ebeveynler cok umursamaz. Yada dikkatsiz. Çocuklarini gözlemlemiyorlar malesef. Yada yetersiz kaliyorlar :( sonuclari kötü olmasinda.

      Sil
  5. Gereksiz insanların gereksiz verdiği mücadaleden başka bir şey değil.

    YanıtlaSil
  6. ay korkarım ben böyle şeylerden yiaaa :)

    YanıtlaSil
  7. Sosyal medyayı doğru kullandığında artısı olduğu gibi yanlış kullanıldığında da eksileri oluyor. İnsanların biraz daha dikkatli olup kendi değerlerini yitirmemeleri taraftarıyım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle bak ana fikir buydu. Değerlerini eksiltmeden arkadaş edinsinler. Ama doğru kisileri tabi. Cok kötü insanlar kol geziyor Allah korusun.

      Sil
  8. Olmamış tabii. Bir kere kaçlarca kişi bakıyor. Ne düşünecekleri belli çoğu erkeğin. Eline geçen ne olacak? Sadece pişmanlık. Çok yazık. Blog yazdığımdan beri neler gördüm Özlem. Allah şaşırtmasın kimseyi kızım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben görmedim ablacim. Allahta göstermesin. Keske herkes belli bir düşünce seviyesine ulasip kendini koruyabilme olanagina sahip olsada gözümz arkada kalmasa. Tesekkr ederm yorumun icin sevgilerimle 😘

      Sil
  9. Özellikle instagram bu tarz narsist insanlardan geçilmiyor.
    Ben kişisel tüm sosyal hesaplarımı yakın zamanda kapattım. Blog bana yetiyor. Belki insan zamanla yoruluyor ve biraz uzaklaşmak istiyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu biraz da belli bir yaş ve olgunlukla alakali sanirim ki zamanla sklıyoruz ve komik bulabiliyoruz. Önemli olanda kendini rahat hissedebilmek degilmi :)

      Sil
  10. Yorum yazan arkadaşlar ve sizde dahil olmak üzere bir bayan gözüyle bakmış bulunmaktasiniz.

    Erkek olarak analiz edersem. Hayatim boyunca böyle kızlara cooook rasladim. Sosyal medya üzerindeki bayanlar montaj ile kendisini güzel gösterip yorumlar ile tatmin olmaya çalışıyor yani av ve avci yok bence..

    Gerçek hayatta ise bu şekilde davranan kızlara açıkçası hiçbir erkek ciddi gözüyle bakmaz..

    Degistigimiz gercek ama sonumuz hayir olsun..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçek hayatta ciddi gözle bakmadikları kıza sanal alemdemi bakıcaklar Murat kardeşim. Tabikide bakmayacaklar ve doğal olarak avlamaya çalışacaklar. Ki yorumlarda da çok bu tarz konuşmalar geçiyordu. Ben normalde okumam tesadüf denk gelince kayıp giden yorumlardan gördm ve baktım noluyomus diye.

      Ben burada tam tersi bir erkek gibi düşündüm ve bu tip masum hareketlerin sonuçlarinin tehlikeli olabileceğini bilerek bu postu yazdim. Ama umarım gercekten av ve avcı tutumu sergilenmiyordur. Amin insallah sonumuz hayr olsun.

      Sil
  11. Ah kuzum yaa çok doğru ama asıl ders alacaklar okusa sananeeee der çıkar ağzını yaya ya, geçen gün instagram da şu sponsor paylaşımlar da gördüm bir tip daha taş çatlasın 16 17 ama o pozlar, tipi, birinin kedicikleri misali midem kalktı Allah sonlarını hayr etsin demiyor ki buradan gören bir gün yolda karşıma çıkar diye.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çıkacağını düşüüyor ki hatice ablacm. Hem çıkmasa bile böyle düsnmeleri bile utanmak için kafi geliyor insana. Kendilerine yazık ediyorlar ya ben ona çok üzülüyorum. Bin bir türlü insan var.

      Aman o ağızlarını yaydıranlar okumasın zaten. Ben o kesime hitap edemiyorum etmek de istemem. Okursada kendi iyilikleri icin yazildi. Benim hayrima değil :) tesekkr ederm yorumun icin

      Sil
  12. Galiba şu sosyal medyayı kullanmayanlar olarak bir avuç insan kaldık. Bana neden kullanmadığımı sorduklarında bir çuvak dolusu cevabım oluyor da, onlara neden kullandıklarını sorduğumda bir tane elle tutulur cevap alamıyorum. Sebebi neden acaba? Tam da sizin parmak bastığınız nokta yüzünden tabii ki.

    Elleirnize sağlık, çok yerinde konuşmuşsunuz. Keşke sosyal medya kullanıcıları da bunları okuyup ciddiye alsa azıcık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Okusalar sanirim ciddiye almayi birak kendi caplarinda bir güzelde eglenirler canm :)

      Amann bosver biz her türlü iyiyiz. Olsa da olmasa da dimi 😂

      Sil
  13. Şaka gibi ya .. :(

    YanıtlaSil
  14. katılıyorum düşüncelerinize

    YanıtlaSil
  15. Böyle örnekler çok, kesinlikle özgüven eksikliğinden kaynaklanıyor...

    YanıtlaSil
  16. cidden günümüz sosyla medyasında yaşananları özetleyen güzel bir eleştiri olmuş. bu tür şeylerden gerçekten rahatsız olan birisi zaten buna göre tedbirini alır ve paylaşımını ona göre yapar ya herkese açık bir profil yapmaz sadece arkadaş çevresinin görmesine izin verir ya da hiç paylaşım yapmaz cidden niyetlerini sorgulamak istemesem de bana da biraz istemem yan cebime koy tarzında geliyor bu tür hareketler. sana katılıyorum vallahi güzel bir post olmuş :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İste bana da öyle geliyor canm. Ama bu en cok da cocukluktan, yeterince büyüyememekten kaynaklanıyor bence. Birde şımartılmak hoslarina gidiyor galiba.

      Kendilerine yazik etmesinler, degerlerini kaybetmesinler de isterse yüz tane resim koysunlar. 😂 Sagol canm benmm

      Sil
  17. :) sosyla medyayı kapatmayı düşünürken öyle düşünmeye başlamıştım ki sadece arkadaşlarım vardı, ya dedim güzel bir fotoğrafımı atsam ne olacak atmasam ne olacak böle böle üşendim soğudum biraz da insanların görgüsüzkleri kapadım gitti :) bugun biri paylaştoğım 2 yazının altına bu ne güzellik diye post atmış ne alaka anlamadım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Su an benim derdim buydu deseydin 😁 al iste benim esimde bôle düsünüyor. Resim olsa illa rahatsiz edenler olur. Bosuna kirmayalim birbirimizi diyor.😁 Hos bende koymasini istemezdim. Ne gerek var burada amac yazilarimizi okutabilmek bence.

      Sil
    2. evet; ama bazen çok konuştuğum arkadaşlarımın yüzünü merak ediyorum :D

      Sil
    3. Bosver kullan o zaman sen 😁

      Sil
  18. Sosyal medyada yapılan her paylaşım çok tehlikeli noktalara gidebilir maalesef. Bu riski değerlendirerek paylaşım yapılmalı. Bir fotoğraf ya da bir yazı paylaşıldığında bunun halka açık olduğunu ve her türlü şekilde kullanılabileceğini unutmamak gerek. Tabi ki etik değil fakat yapan korkunç insanlar mevcut. Ben kendi adıma konuşacak olursam bu durum beni rahatsız etmediği için rahatça paylaşım yapıyorum. Fakat vermiş olduğunuz örnekte olduğu gibi rahatsızmış gibi davranıp fotoğraf paylaşmaya devam etmek oldukça saçma. İsteriz ki insanlar saçma sapan yorumlarda bulunmasın, fotoğraf paylaşan kişi hakkında korkunç şeyler söylemesin fakat oluyor. Böyle bir durumda ya bu kişiler engellenmeli ya da fotoğraf paylaşmayı bırakmalı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hani testi kirilmadan önlem alma konusu varya anlatmak istedigimde o. Neyi nasil istiyorsan ona göre önlem almalisin. Rahatsız oluyorsan paylasmayacaksin. Olmuyorsan da tesekkr edeceksin yorum yapanlara. İcindeki neyse disindaki de o olacak. Ancak bu durum beni korkutmuyor desem yalan olur. Gençlerimiz gerçekten çok zor bir zamandan geciyor.

      Sil
  19. Bu kadar beğenilme ve övülme isteği bana çokta normal gelmiyor ama günümüzde sosyal medyada bu gruba giren kişi sayısı o kadar fazla ki sanırım bayağı bir vaka çıkar diye düşünüyorum içinden,sosyal medyanın hem olumlu hem de olumsuz tarafları var dikkatli olmak gerek....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bana da hic normal gelmiyor ki degil zaten. Gecenlerde buna göre bir skeç izledim nasilda üstüne denk geldi dedim 😄 orada da sırf övülmek icin laf atan kisinin yanina gidip soruyorlar kime laf attiniz nereme attiniz diye 😂

      Sil
  20. İnstagrama gelsen kafayı yersin o zaman :D nasıl tipler var hay yarabbim ! tam delirmelik :D sapıklar her yerde var ne diyeyim . Tabi bazıları ciddi manyak , ben kendimi asla paylaşmam ama ona rağmen , saçma sapan mesajlar geliyor , engelle engelle yoruldum artık :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İyikide gelmemisim haha hic sevmem yılışık tipleri. Bak yakin konusurum ama cıvıklıga dikkat ederim. Cok skür simdilik burasi sakin. Hepde böyle kalir insallah 😁

      Şapkanı begenmistir belki saliha 😂 ay kız olsun yeter farketmiyor ki.

      Sil
  21. Gercekten söylediklerinde cok haklisin. Yasina göre o kadar olgun konusuyorsun ki bizim iste böyle insanlara ihtiyacimiz var canm :)

    Ben dis görünüsüne bakmam kimsenin. Görntüsüne göre laf da söylemem. Bilirim ki Allahtan gelir. Ama bazı kisiler varya kendilerini mükemmel saniyorlar gelde bunlara laf sokma 😁

    YanıtlaSil
  22. Onlar başlarına gelmeden anlamazlar maalesef.

    YanıtlaSil

OKUYUPTA YORUM YAZMAYANLARIN BURUNLARI AKSIN 😋