29 Kasım 2016 Salı

SU ÇiÇEGi DöKüNTüLERiNE MUCiZEVi KREM...


  Minik prensesimin 4 gün önce ateşi yükseldi.Bunun üzerine doktora gittiğimizde üst solunum yollarında enfeksiyon var denildi.Ancak ertesi gün kollarında başlayan yaralar su toplamaya başladığında su çiçeği geçirdiğini anladım.

 Öncelikle bu hastalık hakkında bilgi vermek istiyorum.


 Su çiçeği varisella zoster denilen bir virüsün neden olduğu hastalıktır.Solunum ve hava yoluyla bulaşan bu hastalığın kuluçka süresi 14-16 gündür.Virüs çok hızlı bir şekilde çoğalıp üst solunum yollarına ve ordanda hızlı bir şekilde karaciğer ve dalağa gider.Sonra tüm vücuda yayılır.

  Kuluçka süresinin başladığı 14. ü günden itibaren KARIN AĞRISI,MİDE KRAMPLARI,YÜKSEK ATEŞ,İŞTAHSIZLIK,HALSİZLİK ve BAŞ AĞRISI gibi belirtiler ortaya çıkmaya başlar.Ertesi günde döküntüler oluşur.Kırmızı benek şeklinde başlayıp sonra sivilce gibi içi su dolu keseciklere dönüşür.Eğer çocugunuz su çiçeği geçiren biriyle aynı ortamda bulunduysa veya temas ettiyse 2 gün içinde AŞI yaptırırsanız hastalığa yakalanmaz.Hastalığı bir kere geçiren bağışıklık kazanır ama bu tekrardan olmayacağı anlamına da gelmez.

  Su çiçeği geçiren kişiler KESİNLİKLE aspirin kullanmamalıdır.Aspirin bu virüsle birleşerek REYE sendromu dediğimiz karaciğer yağlanmasına sebep olarak tehlikeli boyutlara ulaşabilir.

  Özellikle hamilelerde su çiçeği daha tehlikeli bir hal almaktadır.Üst solunum yollarında çoğalan virüs zatürreye sebep olabilir.Zatürre (pnömoni) ağır seyrettiği taktirde bebeğide olumsuz yönde etkiler.Gerekli görüldüğü taktirde hastanede yatarak tedavi edilebilir.

  Su çiçeği tedavisi :

1) Bebeğinizi ılık banyo yaptırın,

2) Hijyeninize önem verin,özellikle el temizliğinizi ihmal etmeyin,

3) Ateş düşürücü ve ağrı kesici ilaçlar verin,

4) Karın ağrısına karşı dairesel hareketlerle masaj yapın,

5) Vücut direncini arttırmak amacıyla C vitamini içeren ( portakal,limon,mandalina vs.) meyveler yedirin,

6) Bebeğiniz 1 yaşından büyükse boğazları için ılık ballı su veya süt verin(1 yaşından küçüklere bal vermeyiniz ! Alerji riski çok yüksek bir gıdadır)

7) Ortamı çok sıcak tutmayın.Terleme kaşıntıyı arttırır,

8) Ve son olarak benim kızımda kullandığım ve çok etkili olan bir krem öneriyorum.Sgk ilede alabileceğiniz FİTO isilik,pişik dahil olmak üzere rahatça kullanabileceğiniz bir ilaç.2 gün içinde döküntüleri kuruttu ve 3. Gün belirtileri hafifletti.Kesinlikle denemenizi tavsiye ediyorum.Memnun kalacaksınız 😃 Günde 3 yada 4 kere uygulayın.Uygulamadan önce bölgeyi suyla temizleyin...

NOT : Kesinlikle reklam değildir.Buna emin olabilirsiniz.Kızımda kullandığım ve çok faydasını gördüğüm için paylaşmak istedim.

1 yorum:

  1. İlk çikan noktalara sürelim mi kuruduktan sonra dökülürken mi kullanalim.

    YanıtlaSil

OKUYUPTA YORUM YAZMAYANLARIN BURUNLARI AKSIN 😋