5 Aralık 2017 Salı

Yemeklerden kıl çıkması. Yemekten kıl çıksa ne yaparsınız?


    Güzel bir güne uyandınız. Akşam ki yemek için içiniz kıpır kıpır. Çok değer verdiğiniz ve yemeklerine hayran olduğunuz bir arkadaşınıza davetlisiniz.

    İçinizden " hadi yine iyisin midoş bugün bayram edeceksin" diyorsunuz. Oda " bana bak şapşik görgüsüz gibi saldırıp da beni ele güne rezil etme " diyor .

    Ve o beklenen an geldi. Giyinip süslendiniz ve hatta aklanıp paklandınız. Elinizde harika bir tatlı ve bir o kadar da zararlı kolayla ( kolalardaki alkol uyarısı) birlikte el parmak uçlarınızı zil ile buluşturdunuz.

- Oo hoşgeldin canım. Gözüm yollarda kaldı dediğinde

    İçinizdeki aç canavar senin mi benim mi ayol dese de

- Ay şekerim anca gelebildik atlı kovalamıyor ya deyip içeri girdiniz. Ve arkadaşınızın buyurmasıyla ağır adımlar eşliğinde masaya oturdunuz.

    Masa da yok yok. Mantıyla dans eden harika içli köfteler. Zeytinyağına sarılmış uyuyan dolmalar. Kremanın hakkını fazlasıyla veren mantar çorbası. Patates çanaklarına layık garnitürler. Ve yufkayı kankası bellemiş harika çıtır börekler. Ortadaki tatlı çeşitlerini saymıyorum bile :)

- Ne gerek vardı canım biz yemeye mi geliyoruz sanki bir çorba olsa yeterdi derken galipten sesler duyarsınız " ufak at da civcivler nasiplensin yavrum bal gibi de gözün kaldı. Hatta ağzının o akan sularından koca bir baraj bile dolar yani😀"

- Aa o nasıl söz tatlım otur hadi yiyelim.

    Duydunuz zilin sesini süre başladı. Her ne kadar bıçak kullanıp ben kibarım havalarına girsen de mideni çöp niyetine kullanmaya dünden razısın.

     Ve o mükemmel mantıdan tabağına doldurup koca bir kaşık ağzına alıyorsun. Birden dudağından ince bir şeyin sarktığını hissediyorsun. Hissediyorsun hissetmesine de spagetti değil ki bu ya. Nerden çıktı bu melet. Kaşarda konmaz ki eridi sünüyor diyeyim derken dongg diye bir ses duyuyorsun. Aman Allah'ım bu vücudun bir uzantısı olan KIL.

    Ve OLAMAAAAZZZZ diye 32 dişini göstererek bağırmaya hazırken birden arkadaşının ne kadar üzüleceğini düşünüp bir bardak su alabilir miyim? diyorsun. O mutfağa giderken sende elinle çaktırmadan çekiyorsun. Nasılda inat bir şeymiş bu çektikçe uzuyor çektikçe esniyor sanki. Yuhhh be mübarek bu kızın yediklerinin hepsi sana mı gitti. Uzadıkça uzamışsın diyorsun. (Tabiki de içinden. 😀)

    Zorlu mücadelenin ardından zafer senin. Kıl 1.90 boyunda serilmiş yerde yatıyor. Arkadaşında tam bu esnada suyla dibinde bitivermiş. Ama gel gelelim ki sende ne iştah kaldı ne sefa.

- Canım üşüttüm galiba nasıl da midem bulanıyor. İnan her şey harika ama ben kötüyüm. Demli bir çayını alırım ama.

- Ya böyle de olmadı ki. Tüh sen seversin diye yapmıştım hepsini. Neyse artık başka sefere canım.

     Seviyorum seni ulennnnnn çığlıkları arasında bu mevzuda burada kapanmış oldu. Biliyorum iğrenç bir yazıydı ama hayatın gerçekleri.

    Ben misafirlikte kıl çıktığında kafamda kırk tilki dolanıyor ve kuyruklarının çarpmamasına özen gösteriyorum. Ne yapsam ne etsem de gizli saklı şu kılı atsam diye fikirlerime taklalar attırıyorum. Hele ev sahibi farkettiyse utancımdan yerin dibine bile giren ben oluyorum. (Sanki ben attım kılı)

    Bana göre yemekten kıl çıkması normal olmasa da insanlık hali olabilecek bir şey. Ne kadar dikkat ederseniz edin düşeceği varsa illa bir yerlerden düşer o. Ben çoğunlukla saçlarım topluyken yemek yaparım. Hijyen konusunda da çok dikkatliyimdir. Ama yinede 3 yıllık evliliğimde bu durum iki kez başıma geldi. Biri eşime biri de dünya pimpiriklisi bir teyzeme. ( Kadın çok kibar ve evhamlıdır. Her ne kadar göstermemeye çalışsa da o kadar bulanmış ki öğür Allah öğür zor kurtardık kadını. 😀) Ama sayı artar ve bu uygunsuz cisimle çok sık karşılaşırsam bir daha o evden ömrü billah yemek yemem. Kimsede benden yemesin ne diyim. 😀

Not: Öff uzun yazı yazarken ben bile okumaya sıkılıyorum. Sabırla sonuna kadar okuyanlara hürmetlerimi level atlayıp hoppp yazının sonuna gelenlere de esheflerimi gönderiyorum. 😀 Kınıyorum sadece eden bulur diyorum haha. Bu nasıl bir köşeye sıkıştırmadır ya hu.

Peki sizler misafirliğe gittiğinizde yemekten kıl çıksa ne yaparsınız ?


Kişisel blog- Annesinin Prensesi 🌈

70 yorum:

  1. keşke kıl çıksa dediğim zamanlar oldu :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahahhaaa ayyyy yorum yapicaktim ozlemin yazisina sizin yorumu okuyunca kal geldi boyle hunharca kahkaha attimmmm😂😂😂😂

      Sil
    2. Daha beteride var diyosun yanii :) cok sükür diyelim bir dahakine o zaman :)

      Sil
  2. Iyyyy bana kul demeyin 😩heleki bu zamanlar hiç demeyin 😱 ☹️

    YanıtlaSil
  3. Kendi saçım kurabiyeden çıktı.. Allahtan bana denk geldi :) Bi kere de eşime denk geldi ama o kimin saçı bilmiyorum malum kayanana, gelin ve torun 3 kadın var evde :D
    Allahtan misafirlere denk gelmedi. Bana da denk gelmedi lokantalarda geldi söyledim utanmadan parasını da aldılar yemediğim yemeğin..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Alirlar valla almazlar mi :) oluyor ama kerime ya illa cikabiliyor. Ne kadar dikkat etsen de kolundan, üstünden düşüyor. Hatta kisiye kendinden bile düsse yemegi yapana kalior ihale 😀

      Sil
  4. oluyor maalesef insanız yapacak birşey yok sanırım böyle durumlarda...

    YanıtlaSil
  5. Ay bir fena oldum ben :D 1.90 uzanıyor dediğiniz yerde de gülesim geldi :)) Maalesef böyle durumlar oluyor. Benim de saçlarım uzundur ve çok dökülür. Ne kadar dikkat etsem de bazen kaçınılmaz :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim ds sacim cok uzun iste :) hakikaten 1.90 yatar yani 😀

      Dökülen saçlara çözüm bulamadigimiz sürece bununla yasamaya alismaliyiz 😀 ama gercekten insanlık hali. Bende olmaz diye bir sey yok malesef.

      Sil
  6. Güldüm, istemsizce güldüm hemde 😂😂 ben kuaforum ya bana dokunmaz bunlar, yerim ben o kılı 😂😂😂 igrenc evet ama gercekten calisirken cok sık basimıza geldigi icin aynen hic bir sey yok gibi devam ediyoruz 😊 meslekdaslarima selam olsun 😂

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hahaa valla anlarım ben her türlü canim. Dedigin gibi o iş de çalisinca üstünden, kolundan illa düşebilir. Yapacak bir sey yok. Yarasınnn 😀

      Sil
  7. Fene bir durum ama insanlık hali, yazık olmuş o saofraya 🤢

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haha :) okur böyle seyler illaki insaniz dimi 😀

      Sil
  8. olabiliyor yaa ben çaktırmamaya çalışıp yemeğe devam ediyorum :D

    YanıtlaSil
  9. ay olmasın, lütfen olmasınnn ;-((( Ben sırf bu sebeple dışarda yemek yemiyorum, zorunlu arkadaş toplantılarında da 2 ikez başıma geldi, kendime katiyetle hakim olamayıp öğürüyorum, çok utanıyorum sonra da. Ama bende durum bir de şu ki; kendi yaptığım yemekte kendi saçım çıksa da (ki 1 kez de onu yaşadım) gene öğürüyorum. Lütfen olmasın, dünyanın en gıcık veren şeyi bu galiba, farelerle beraber. Dolayısıyla önce bi tabağı yokluyorum, karıştırıyorum bi yere gidince de, ve rastlarsam hiç el sürmeden bahane uydurmaya çalışıyorum, çok zor bi durum yaaa;-))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ya özür dileyerek gülmek zorunda kaldim kibarliginiza :)

      O istemsizce yapilan birsey ondan sizi cok iyi anliyorum birde olmasin diyene daha cok gelir haberiniz olsun :) insallah bir daha cikmaz diyorum o zaman :)

      Sil
  10. Çaktırmadan,karşındakini kırmadan ortadan kaldırmaya çalışıyorum. Zor bir durum. Ama olabiliyor maalesef.:)

    YanıtlaSil
  11. ben saklarım gizli gizli utanırım çaktırmam ama benim bir amcam var yemekte kıl çıksa alır bayrak gibi havaya kaldırır herkese gösterir kimse yemek yemez :D ben yemiyorsam sizde yemeğin kafasında herhalde :D:D :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haha amcana hayran kaldimmm ne kadar da güzel bir tutum sergilemis canim hakli tabi oda yiyemior ne yapsin haha 😀 bende utaniyorum ya

      Sil
  12. Sofraya feci üzüldüm yalnız :)))

    YanıtlaSil
  13. Ayyy bende çaktırmamaya çalısıyorum ama olmamalı ya :) :) :)

    YanıtlaSil
  14. Ahh o güzel yemekler.. ama içinden kıl çıkıyor ya yesen ayrı yemesen ayri😂 ben okurken acayip midem bulandı biraz kötüyüm zaten dhjdjd
    benim başıma gelse bile biraz beklerim mide bulantım geçsin sonra yerim yemekleri. O harika sarmalar tatlılar ziyan olmasın sonuçta ☺😂😂
    ama Özlem abla yazıyı okurken acayip güldüm Allah iyiliğini versin ☺😊😂😂💕

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaa benim cok midem bulanmaz agzima gelmedigi sürece 😀 yani diger yemekleri seve seve hüpletirim haha 😀

      Yaa ziyan olmasin dimi yazikkkk.

      Sagol canm benm Allah seninde iyiligini versin 😍😘

      Sil
  15. Ben biraz midesizim herhalde ya, beni pek etkilemiyor :D Saçı kimseye çaktırmadan usul usul çıkarıp yemeye devam ederim. Arkamdan ağlar sonra o mantılar börekler hiç dayanamam :D Yazıyı da gülerek okudum valla ya uzat sen istediğin kadar uzat okuruz :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hahaa senin gibisi her eve hatta her yere lazim Esseve 😀

      Benimde midem bulanmaz pek ya. Ama digerlerinden yerim caktirmadan ac kalmam 😀

      Yaa cok mutlu oldum cok tesekkr ederim canm 😘

      Sil
  16. Çaktırmadan çıkartırım devam ederim yemeğe. Ağzıma girmişse biraz rahatsız edici ama napalım 😀

    YanıtlaSil
  17. Tanıdığım birinin evinde tabak kenarında küçük olmak şartıyla gördüysem çaktırmadan almaya çalışıp devam ederim,öyle (kendi) yemeğimin içinden başka yerde rastladığımı hatırlamıyorum. Yurtta falan kızlara çok çıkardı.Evde de taşlar anamın tabağında çıkar.Ben biraz relax olunca herhal beni teyet geçiyor bu durumlar:)) Sofradan da yeni kalkmıştım okurken o 1,90 lık kısımda midem kalkmış olabilir biraz :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaa kötü bir zamanlama olmus o zaman maveee :)

      Bende relaxim ondan cok cikmaz kıl cagirana gidiyor haha 😀 bende cok tiksinmem agzima girmedigi sürece :)

      Sil
  18. Dediğiniz gibi insanlık hali ama yine de dikkat edilmesi gerek. :) Bu arada yemeğinizde kıl çıkınca sırf ev sahibi üzülmesin diye onu gizlice çıkarmaya çalışmanız çok düşünceli bir davranış. ^_^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ama o esnada görnce yine utanan ben oluyorum irem :) dikkat de etsek cikabiliyor ya :( malesef.

      Sil
  19. Yaa ne demeli simdi bilemedim aslinda tamda icine düstugumuz halleri enfes bir sekilde anlatmissiniz. Bende soyle dusunurum hep. Insalik hali tabi. Eger sofrasina oturdugum kisinin her yemeginden cikmiyorsa temiz biridir o. Yoksa her halini o duruma gore yargilayamayiz. Sonucta dediginiz gibi insanlik hali 😂😂😂

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ay bence dee :) olabilir tabi illaki cikiyor herkes de cikmiyor diyen salliyodur 😀

      Napalim insanlik hali iste kisa ve öz dimiii 😀

      Sil
  20. Mantıydı tatlıydı derken güzel hülyalara dalıyordum kii, oy oy! :D
    Çok talihsiz bir durum ne yazık ki ve her insan evladı bir defa bile olsa yaşıyor. Ben de kesinlikle belli edilmemesi taraftarıyım dediğin gibi insanlık halidir, olabilir. Tabi itinayla kıl yerleştiren varsa bilemiciim.. :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yada kıldan spaghetti yapan varsa hahaa igrenclikte sınr tanimam 😀

      Umarim artk hic kimseye cikmazzz amin de şef 😀

      Sil
  21. Allahım bU Kıl olayı çok berbat birşey bir kaç kere başıma geldi sağolsun :) sen kılı bırak bir kere lahmacun almıştık bir yerden ne çıktı dersiniz içinden Allahım böcek çıktı yahu :)) offf çok berbat birşey di uzun süre lahmacun yemedim gerçekten :)) he burada seviyorum sizi efem :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Offffd ama kuzum yaaa kıl mı böcek mi dersen kıl tabiki de oy sana beterin duble beteri cikmissss. Gel de sinir olma istah mistah kalmiyo insanda dimiii 😀

      Bizde seni seviyoruz teyzesi öptk kocamannnn hemde 😘😘😘

      Sil
  22. Ben gizlice atıyorum. Bazen dediğin gibi de olabiliyor. Midem artık kaç gün iflah olmuyor. Benim eski koca biraz manyaktı. O kadar komik ki adamın tabağına kendi kılı düşmüştü. Kaç defa 😀😀😀

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hahaaa ay kendi kılı da düsse kabul etmiyor bazilari odami öyleydi yoksa perim 😀
      İnsanlik hali iste bacim nörek 😂😂

      Sil
  23. Eğer bir yemeğe kıl düştüyse o mutlaka ki bana çıkar. Kesin bilgi yani resmen çekiyorum mereti. Benim de bir sefer misafirime denk geldi.Hemde patronumun kızına, tabakta görünce bütün sofra başıma yıkıldı resmen. Çok utanç verici bir olay maalesef tamda yemek yemek üzereydim Özlem şuan bütün iştahım kaçtı. Bu arada yılbaşı etkinliğime bekliyorum seni öpüldün

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canımmm sen bu konuda hassassinya ondan kesin sana cikiyodur hep öyle olur cnküü 😀

      Of off hemde patronun kizimiii. Ay valla insan yerin dibine giriyor dimiii.

      Etkinlik icin baska sefere insallah kuzum :) tesekkr ederim öptm kocamannnn

      Sil
  24. Yemeklerden kıl çıkmasına kıl oluyorum açıkçası:))
    Çaktırmıyorum ama direkt iştahım kesiliyor ve saatlerce yemek yiyemiyorum.
    Çok zor bir durum hem benim için hem yemeği yapan için..
    Ama oluyor böyle şeyler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hahaaa kıl çıkmasina kıl olmak demekkkk ne güzel oldu bu Sevilcim cok yasa emi 😀

      Olabiliyor ama iste ne yapalim saglik olsun da 😀

      Sil
  25. Yaa yine güldürdün benii Özlem ablaa.☺️
    İnsanlık hali evet ama olmasa keşke yaa.😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O zaman napiyoruzzz sıfır numara jilete vruyoruz sacimiziii dimi canimmm 😀

      Sil
  26. Yeni evliyken öyle bir durumda rahmetli kayınvalidem en temiz şey saç her gün yıkanıyor ne varmış mide Bulancak diye onemli değil demişti. Hep aklıma gelir, buruk bir şekilde gülümserim. Başlığını görünce hemen yine hatırladım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslinda ne kadar da dogru canim ama bir bellemişiz işte ıyhhgg saç çıktı iğrenc diye :)

      Ne güzel demis kayinvaliden. Rabbim gönlüne göre versin.

      Sil
  27. Yeni evliyken öyle bir durumda rahmetli kayınvalidem en temiz şey saç her gün yıkanıyor ne varmış mide Bulancak diye onemli değil demişti. Hep aklıma gelir, buruk bir şekilde gülümserim. Başlığını görünce hemen yine hatırladım.

    YanıtlaSil
  28. Çok çok rahatsız olurdum..Bir iki kere başıma geldi böyle bir olay..Ama ne yalan söyleyeyim yemeye devam ettim. Ayıp olmasın diye katlandım..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Herkesin yaptigi sey malesef ama yapmasak da ayip oluyor dimi :) gecmisler olsun

      Sil
  29. ayy kötü bişi tabiiii ben farkettirmeden alırım yemeye devam ederim yaaa :)

    YanıtlaSil
  30. Gece gece güldürdün beni yaaa off sıkıntılı bir durum kendi evim de eşime denk gelmişti .ama asla olmaz dememek lazım eğer kel değilseniz:)) bazen saçları kapatmak da işe yaramayabilir.Dışarıda yemek zorunda kalırsam çok dikkat ediyorum ben de geçen gün bir blog arkadaşımız paylaşmıştı salata da canlı tırtıl (lokantada) ben de altına garsonu çağırıp tanıştırsaydın yazmıştım o geldi aklıma şimdi:)))) tanıştırdım yazmıştı:)))
    Başımıza gelsin gelmesin adı üstün de kıl işte:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haha ya Hatice ablacim verdigin cevaba hayran kaldim resmennn 😀 harikasin asil sen beni güldürdün 😀

      Ee salatada maruldan olduguna göre tırtıl olma ihtimali olabiliyor iste.

      Ay tek esime ciksin misafire cikmasinda 😀

      Sil
  31. misafirlere ziyafet için o kadar emek harcanmış ama ziyafet sırasında yemekten kıl çıkması,talihsiz ama tatlı bir olaya dönüşmüş..😁 bunları esprili bir dille anlatmanız da gayet yerinde olmuş..emeğinize sağlık..🙂

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O kismi tamamen hikayeydi Ertugrul sonrasi gercekti 😀 cok skür öyle bir sey olmadi olsa napardim bilmem 😁 tesekkr ederim

      Sil
  32. Yemekten kıl çıkması çok yaşıyorum bazen iğrenç geliyor ama karşı taraf emek vermiş ve insanlık hali diyerek çaktırmadan lavobaya gidiyorum.Çok eğlenceli şekilde kaleme almışsın 🙂 Bazı bölümlerde güldürdün beni 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olmasi gereken de bu zaten dimi emek verilerek yapiliyor utandirmaya gerek yok :)

      Tesekkr ederim canm 😘

      Sil
  33. Lokantada değilsin ki bu ne kardeşim diyesin 😀 Kırmamak için bin takla atıyor insan.

    YanıtlaSil
  34. Bu konudan ben de çok muzdaribim. Evet tiksinirim ama benim tiksinmem eşiminkinin yanında havada kalır. Bir keresinde boşanma sebebi bak Kübra aman dikkat kıl çıkarsa sıkıntı yaşarız bile demişti. Yemek yaparken adeta savaşa hazırlanır gibi hazırlık yapıyorum kıl düşmesin diye.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hahaaa özür dilerim valla gülmek zorunda kaldım. :) Kimisi gercekten cok tiksiniyor ama hak veriyorum da esiniz mübalag etmistir. Kiyamaz bence size :) Valla Allah yardimciniz olsun :)

      Sil

OKUYUPTA YORUM YAZMAYANLARIN BURUNLARI AKSIN 😋