24 Ekim 2017 Salı

Suriyelilerin gürültü kirlilikleri ve bizimle uyuşmayan halleri


       ÖNSÖZ : Dikkat bu diken birilerine batabilir.

    Şimdi yazıya giriş yaparken size kendimi evire çevire bir güzel övmem gerekiyor ki birazdan söyleyeceklerim sizde depresif etkiyle birlikte saldırganlık yapmasın. Ancak yapmayacağım. Beni nasıl biliyorsanız bilin. Anasayfamın sağ tarafında da yazdığı gibi " Benim hakkımda ne düşünüyorsanız bin katı sizin olsun. "


      Ne zırvalıyorsun be mübarek diyenler için lafı çok uzatmak istemiyorum. Sadece 'BIKTIM'. Her kim olursa olsun birisinin "KENDİN"cil ( Bencil de diyebiliriz.) yaşamasına tahammül edemiyorum. Çevrelerinde ki tek yaşayan mahlukların kendileri olduğunu sandıkları anda sevgi seviyem yerle bir oluyor. Sinir katsayım döndüre döndüre dövüyor beynimi.

     Bizim alt katımızda Suriyeli komşularımız oturuyor. ( Hemen her apartmanda bir tane var zaten.) Evi tutarken ev sahibi illallah diyerek söylenip duruyordu. Ama eşim de bende ön yargılı insanlar değiliz. Dil farkından dolayı gelip gitmesekte çocuklarını da sevdim, hep selam verdim, tabakla birşey verseler doldurup götürdüm. Hal hatır sordum. Anlayacağınız çapım kadar yaptım işte. (Az geliyorsa eğer çapsızda diyebilirsiniz. ) Allah var bir gün bile küçük görmedik. Dışlar gözle bakmadık. Hatta hep iyi insanlar diye adlandırdık konuşurken.

      Ancak ne yazık ki eve girdik gireli sesleri hiç eksik olmadı. Saat 2-3 yada 4 ( abartmıyorum.) hiç farketmiyor. Sürekli tak tak tak tak. ( Suriye'ye tünel mi kazıyorlar anlamadım ki ? Evi komple yapsan şimdiye kadar biterdi be kardeş!) Hı birde kavgaları var ki sormayın. Yer gök inlesin mahalle dinlesin yani. ( Acaba bizde ki yaz-kış uygulaması gibi onlarda da değişik bir zaman ve ses uygulaması mı var ? Ondan mı bu kadar zamansız ses yapıyorlar ? ) Biz de ilk başlarda uyuyamazken zamanla sese alıştık tabi. Zaten şikayete gitmeyi de hiç sevmeyiz. Seslere aşina olmayı kendimizce daha benimsedik diyelim.

    Ta ki kızım olana kadar. İşte o zaman anladım anlayışsızlığın anlayışla karşılanmayacağını. Bir de kızım ayak çıtlama sesine bile uyanan ve hatta aşırı ürken bir çocuktu. Hoş hala aynı ya.

     Lafı çok uzattım farkındayım ama galiba heyheylerim yine geldi zirveye oturdu. 4 gündür tadilat mı var nedir iş makinaları susmaz oldu. Hadi normaldir gündüz dedik ama iki gündür özellikle akşamları yapıyorlar. Kızım saat 20:00' de uyumaya başlıyor. Ama o dırrrıııtttt sesinden uyumayı bırak bana resmen kaçak kat çıktı çocuk. Tepemden indiremiyorum ki sakinleştireyim. Gözleri kapanıyor yavrumun ama sesten zıplayarak uyanıyor. Saat 22:00 ' ye kadar durum böyle devam etti. ( Erken bir saat diyebilirsiniz ama hayır küçük çocuğu olanlar için gayette geç.)

     Velhasıl sade de geleyim. Hiç bir halt yapmadım. Kapılarına da gitmedim. Şikayetçide olmadım. " İnsanlar" ne yapsın, çalışıyorlar işte gibi sözlerle 1. Özlem ayaklanmasını bastırdım. Ama apartmanda gördüğüm an kibarca uyarıcam. Herkes kendini de haddini de bilsin! Kimsenin kimseyi sessel bunalıma sokmaya hakkı yok. Takırtısıyla uykusuz bırakmayada.

    Ben ırkçıda değilim vicdansızda ama kendini bilen insan ona sahip çıkan ülkede biraz daha turarlı ve bilinçli yaşamaz mı ? Görüyorum sağda solda milletin kızlarına laf atıyorlar. Toplanıp kavgaya gidiyorlar. Acaba bu ülke hepimizin derken konuyu fazlamı abarttık ? Hayır kardeşim bu ülke sadece adam gibi insan gibi yaşayanların. Geri kalanı her kim olursa olsun ( kürt, türk, suriye, bulgar vs.) alsın pılısını pırtısını gitsin kürkçü dükkanına...

SON SÖZ : Daha kira sorunlarına değinmedim bile. Suriyelilere 1300 tl ye ev veren saygıdeğmezler yüzünden 800 tl den aşağıya aradığım kiralık evi bulamayıp 3 yıldır zamkla yapıştığım bu evden çıkamıyorum. Kısacası DOLUYUM. Her an birilerinin kafasına yağabilirim. ( Devlet olarak bir yerlerde yanlış yaptığınızı ne zaman anlayacaksınız ? Yada anlar gibi yapsanızda bize uyar.)

Kısa bir bilgi ; Akın akın tepki yağdırmaya çalışacak arkadaş olursa şimdiden söyleyeyim insanlıktan haberim var. Sözüm o insanlığımızdan yararlanıp kendisi insan olmaktan çıkanlara.
 

Kişisel blog- Annesinin Prensesi 🌈

29 yorum:

  1. İnsanlığını kaybetmiş insanlar... Her apartmanda var o istisnasız her gün ses yapanlardan. Sabrımız mı sınanıyor ne? 🤔

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sinasinlar bakalim nereye kadar :) kesnlikle irki baska oluyor sadece

      Sil
  2. Gürültü meselesi gerçekten çok kötü bir durum. Biz de yaşıyoruz malesef...Allah sabır versin hepimize

    YanıtlaSil
  3. Ben 4,5 yaşlarında taşındık apartmana ,annemin aman komşular rahatsız olmasın tutumunu fazlasıyla yaşadım.Hala da oturmaktayım ve müstakil evlere karşı özelikle çocukken ben ileride apartmanda oturmak istemiyorum diye serzenişlerim olurdu.:)
    Biz artık alıştık apartmanın kurallarına ama öğrenemeyen komşularımızda oldu(yabancı değil,içimizden) .Sorunlu,bencil insan çok maalesef nereli olduğuyla alakalı değil,he belki yetişme tarzları diyelim etkisi olabilir.Efendi olan oluyor da adam olamayan olmuyor. İyi,anlayışlı,bencil olmayan insanlarla karşılaştırsın Rabbim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bizde ayni sekilde büyüdk hep sessiz sakin olduk belli bir saatten sonra. Ama kesinlikle herkes bir degil ve her milletten insanlar ses yapabiliyolar canm. Bizimde sansimiz bu 😁 aminn bu aradaa

      Sil
  4. Özlem hanım

    Gürültü yapan kim olursa olsun INSANLIKTAN NASIBINI ALMAMIS varlıktır. Hic hiç abartmiyorum.. Hatta birde balkondan sofra bezi cirpip alt katin balkonu ufak eden zihniyete de hiccc girmiyorum..

    Size saha vahim bir durum söyleyim mi?

    Sabah tramvay' da okul is gidis saati bilirsiniz ya tika basa dolar herkes ust uste filan iste o zamanda bir suriyelinin çocuk emzirdigine denk gelmiştim. Ha zorda kalır anlarim ama örtünme denen bir sey olur demi ?? Bu durumla tam tamina 4 kere karşılaştım.

    Eee ne diyelim. Bizimde imtihanimiz bu demekki..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Edep sart diorun bu iki duruma cevap olarak. Gercekten insanlarin terbiyeye cok ihtiyaclari var. Umarim o günlerde gelicek. Yorum icin tesekkrler

      Sil
  5. Bazıları kendilerinden nefret ettiriyorlar. Hiç savaştan gelmişler gibi halleri yok.

    YanıtlaSil
  6. gürültü her yerde bir sorun hele de bir bina içindeyseniz çekilmez olabiliyor..gündüz vakti belki hoşgörülebilir (o da belki çünkü hassas olan bireyler buna tahammül edemeyebilir;küçük çocuklar,hastalar vb açısından) ama akşam üzeri saat 17:00'den sonra çok sıkıntılı bir durum olur..hem de aylarca,yıllarca aynı gürültüleri dinlemek tam bir işkencedir herhalde..hadi 2-3 gün olabilir (ev tamirat falan) ama hemen her gün her gün bu çekilmez olur..sizinde haklı olarak sıkıntınız bu olmalı herhalde..

    gürültü dediniz de bir de dışarıdaki düğünler geldi aklıma..hemen her gün düğün mü olur? oluyor işte..hem de dışarıda,sokakta..hele de haftasonları,milletin kafa dinleyebileceği zamanlarda..elalemin küçük çocuğu mu var,rahatsız ve hastaları mı var,kimin umurunda? hele de belediyelerin,valiliklerin,devletin bu gürültülü düğünlere izin vermesi yok mu? oy peşinde olanların tebiyesizliği,başka bişey deil..

    bir de camilerde ezanı okurken hoparlörün sesini çok açmazlar mı? bu da büyük sıkıntı..hasta mı var,bebek mi var,kimin umrunda..imamlarda az değil yani,insanları rahatsız etmekten çok mu hoşlanıyorlar ne? neyse çok sıkıntılı bir durum..size geçmiş olsun,dilerim bir an önce herşey düzelir..dilerim devlet baba'da gereğini yapar.. :) sağlıcakla kalın.. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gürültünün hic bir seklini sevmiyorum iste genelleme yaparsam.

      Kafamda kaldirmiyor ama cocuk olunca bide onu düsnmek zorunda kaliyoriz haliyle korkuyo yavrum.

      Valla Allah akil fikir versin ne diyim. Gece tavuk alma yapanlarda var burada. Oda ayri bi felaket. :) Tesekr ederim

      Sil
  7. Valla dediklerine yüzde birmilyon katılıyorum.Allah sabır versin. Ama maalesef ki ırkçılık olarak adlandırılsa da arap ırkından türklere ne fayda gelmiş ki biz bunlardan fayda görelim. Zamanında bende çok yardımcı oldum.Tek tek anlatmayayım. Hatta en son ki olaylarını anlatarak derdimi açayım. Kızım servisle gidip geliyor okula.. Malum sokakta aklımız kalmasın dedik ve ayda 145 tl veriyorduk o dönem. Neyse suriyeli apartman sakinimiz bu arada geldiğinde 2 çocuktu sonra 4 oldu.. bir göz odada oturuyor ama maaşallah 4 çocuk yapabiliyor.. Bizim servisçi de aldı kızı hepimizin hakkına girerek arabasına götürüyor okula getiriyor. Bu suriyeli kız ilk başlarda hanım hanım giderken aradan 1 hafta geçtikten sonra bir külhan bey oldu sorma gitsin.. Benim kıza çekil demeler. Senden önce ben inecem demeler. Allah'ım dedim dağdan geldi bağdakini kovuyor. İteklemeler. Hayır dedim acaba bizimki mi bişey yapıyor diye düşünsem tuana kadar sesiz bir çocuk yok belki de.. Sonunda diğer şikayetler yüzünden servisçi servisten attı.Anladım ki bu bayağı bir kendini bişey sandı.. Benim de en gıcık olduğum insan tipi.. Bunun gibi ülkemizde neleri var.. Atalarımız boşuna dememiş acıma acınacak hale düşersin diye.. Eğer ülkene bayram ziyaretine koşa koşa gidebiliyorsan. Bana göre misafirliğin bitmiştir. Artık ülkene dönebilirsin. Ve ayrıca bizler savaştan kaçmayan bir ecdadın torunları olarak bu savaş kaçkınlarını barındırarak hiç iyi birşey yapmıyoruz bence.. Kısaca misafirliğin kısası makbuldür bu iş çok uzadı.. Ahh ahh söyleyecek daha bir sürü konu var hepten zıvanadan çıkmadan sana allah sabır versin.. Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Savaştan kaçma hıh işte püf noktası bu. Bende hep bu zihniyetle doluyum. Burada savaş ciksa biz kacanlara hain demiyomuyuz? Peki neden bunlar sıgınmacı oluyor ? O kadar adaletsiz bir savaşta değil bu. Sonuçta direnen bir grupta var Suriyede degilmi. Peki neden bunlar onlarla direnmek yerine kaciyorlar ?

      Arakan kaçsa haklidir bak. Onlar o kadar caresiz ve tekler ki. Yapabilecekleri hic birsey yok. Caresizce ölümü bekliyorlar. Savaşma gibi bir lüksleri yok. İmkanlarida yok. Benim ülkeme gelecekse onlar gelsin. Huzurumuzu da kacirmasinlar tabi. Bende bu külhanbeylik durumlarini sevmiyorum.

      Kesinlikle canm bayramda koşa koşa gidebiliyorlarsa demekki keyfi olarak buraya sığınmışlar. İnsan korktuğu güvensiz bulduğu topraga hele ki bayram için dönemez bence.

      Aminn Allah herkese sabir versin. Öpyorum senide 😘

      Sil
  8. İstanbulda otururken benimde komşum aynı seninkiler gibiyim. GÜrültület sesleti bitmiyordu bir türlü.. Hangi ırktan olursa olsum görgü meselesi bu.
    İnsan biraz düşünceli olur,sanki at koşturcak yerde oturuyorlar.
    Okadar haklısınki yazdıklarında kelimesi kelimesine katılıyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sese de yapanlarada hic tahammülüm yok kuzum ya cok saygisizca bir hareket bence. Biz en azindan böyle yetiştik. Ama dediğin gibi her milletten çikabiliyor bu tipler :)

      Tesekkr ederim incicim yorumun icin öpyorum 😘💕

      Sil
  9. Türkçe anlamazsa ara beni bağrınarak arapça konuşayım, belki sinirlerimin bir kısmı uçar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hahaaa ya Meltem seviyorum seni 😁 kiz bagirmayla çözmek istesem ben bir bagiririm zaten suratimdan anlarlar ne demek istedigimi 😁 ama yinede tesekkr ederim canm 💕

      Sil
  10. Saat 22.00 erken bir saat değil ki. Sonuna kadar haklısınız. Ne yazık ki toplu yaşama kurallarını bilmeyen bir kesimden bahsediyoruz. Kötü bir insan değilim, sadece rahatsızım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende sizin gibiyim. Normalde cok da severim nie sevmeyeyim insanlar sonucta. Ama rahatsizlik verdikleri an icimdeki sevgi bitiyor. Buda onlara özel birsey dgil zaten :) herkese yapabilirim bunu. Tesekkr ederim yorum icin 💕

      Sil
  11. Hemen polise şikayet et , gürültü yönetmeliği var güzelim öyle her kafasına esilen saatte olmaz .
    Diğer dediklerine harfiyen katılıyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ay canmm yine icimden ne düşündüm bilsen. Yazik diyorum belkide kendileri yapiyorlarsa isten gelince basliyorlardir ondan böyledir diyorum 😁 kiyamadim yine iste. Neyseki gecti o makina sesleri.

      Tesekkr ederim kuzum yorum icin 😘💕

      Sil
  12. Diyecek çok şey var ama devlet memuru kimliğim devam ettiği için susayım diyorum.Kesinlikle Suriyelilerden suistimal eden insanların çok fazla olduğunu düşünüyorum.Dilerim iyi niyetlerimizin farkında olsunlar...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hastanelerdede bu durum gecerli degil mi ? Her yerde olabiliyor çünkü. Ve gerçekten hic kibar degiller. Carpa carpa gidebiliyorlar. Nezaket die bisey yok.

      Memr olunca dil bağlaniyor ama anladim ben seni 😁💕

      Sil
  13. Tamda söylemek istedigim bu iste canm. İnsan minnet duymak zorunda bence. Hadi minnet duymuyosun bare huzur bozma degl mi ? Biz sizi ülkemize aldik gelin insan gibi yasayin diye. Sizde biraz normal olsaniz kiymet bilseniz ne olur yani :)

    Canmm cok mutlu oldum severek okumana :) cok cok tesekkr ederim öpyorum seni kocamann 😘😘

    YanıtlaSil
  14. sesin soluğun çıkmıyor paylaşımlarını özledik yajhu nerelerdesin :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geldim canm benm geldim :) Yetisemiyorum yazıda yazıcam ama simdilik yorumlara cevap vermekle mesgulüm :) çok tesekkr ederim beni hatırladığın için 💕

      Sil
  15. Gerçekten Özlem, neredesin yavrum? Meraktayız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ablacım internetim yetmiyor. Bende yetmiyorum zaten. Yorumlar, yazılar derken yetişemiyorum valla. Çocuğumuda ihmal etmek istemiyorum. Bu ara baya zorlanıyorum zaten :( Yıprandım gibi geliyor bana. Ay nerden nereye gelmişim iyiyim cok skür çok teşekkür ederim aklına geldiğim için 😘

      Sil

OKUYUPTA YORUM YAZMAYANLARIN BURUNLARI AKSIN 😋