6 Mart 2017 Pazartesi

NAMAZ KILMAN İÇİN MUHTEŞEM 11 SEBEP




* Çünkü namaz tövbe edip sıfırdan başlayabileceğiniz bir ibadet değil.Geçmiş kazalarını kılabilmeniz gerekiyor ki buda sadece bir yılcık için 14600 rekat demek.Sizce borçları zamanında ödemek mi akıllıca yoksa biriktirip ödeyememek hatta iflas etmek mi ?

* Evinizde yangın çıktığında sebep olan sizseniz oturup yanmayı mı beklersiniz ? Yoksa kendinizi dışarıya atmayımı ? Peki cehennemdeki yangının odunu sizken kaçıcak yer yoksa napıcaksınız ?


* Abdest alıyorsunuzya o abdest sayesinde bedeninizdeki elektriklenmeler azalıyor ve rahatlıyorsunuz.Basmak için sokağa çıkıp toprak arayan bizler için en kolayı her daim evimizde bulunan bu basit yöntem değil mi ?

* Ayrıca secde ettiğinizde beyninize kan gidiyor (Sizce kaç kişi günde 40 kez beynine kan gitmesi için gerekli olan sporu yapabiliyordur ?)

* İlave olarak şunuda belirteyim ki çene,kafa,parmak,bel,bilekte dahil olmak üzere neredeyse tüm eklemleri çalıştıran bir spor.Ve toplasanız  günde sadece 45 dakikayı geçmiyor.

* Peki hanginiz günde 5 kez ayaklarınızı,kulağınızı ve diğer uzuvlarınızı yıkıyorsunuz ki ? ( El dışında ) Bu kadar çok yıkanan kişi pis olabilir mi ? Sizce o ayaklar leş gibi mi kokar miss gibimi ?

* Ya çok değerli varlığınız çocuğunuz ağladığında uykuyu hatta tüm işlerinizi bırakıp yanına koşarken neden en değerlimiz sizi çağırdığında duymamazlıktan geliyorsunuz ?

* Şimdi de namazın şah damarı olan duaya geçelim.Bir şeyden memnun kalmadığınızda veya birşey istediğinizde dilek kutusuna düzeltilmesi için yazı yazıp atıyorsunuz ya peki neden hayatınızla ilgili sıkıntıya düştüğünüzde Rabbime dua edip olmasını heycanla beklemiyorsunuz ?

* Tamam Allah'ıma inanmıyor olabilirsiniz ? Ama farzedin ki bir evlat yetiştiriyorsunuz.O büyüdüğünde sizin için hayırlı evlat olsun istersiniz dimi bunun içinde elinizden geleni yaparsınız.Kötü evlat çıktığındada içiniz yanar.Peki ya gerçekten cehennem varsa ve sizde imanınızı düzgün büyütemeyip ateşlerde yanarsanız ?

* İnatla Allah'a inanmıyorum diyebilirsiniz Hay hay.İslamda zorlama yoktur.Ama bunca yıldır insan oğlu bu kadar çok çalışıp milyarları geçemicek kadar cihaz,ürün çıkarırken ve hatta bunların birebir kopyaları mevcutken ( domates sülalesi,buzdolabı ve türevleri gibi tek değiller yani ) peki Rabbim biz insanları ki doğayı,hayvanları katmıyorum nasıl bu kadar farklı farklı yaratmış.Allah yaratmadıysa ilk ademle havva balçıktan nasıl olmuşlar.Hadi al eline balçığı dene bakalım bir insanda sen yapabilecekmisin ?

* Son olarakta evinize gelip musluğunuzu tamir eden ustaya bile minnet duyup teşekkür ediyorsanız,Bedeninizin ustası size sağlık,sıhhat,akıl,aile,çocuk vb. bir sürü iyilik verdiği halde neden günde beş kere teşekkürü çok görüyorsunuz ki ?

    En ufak bir elektrik kaçağını bile umursayan bizler nasıl bu kadar çok faydası varken kocaman bir kaçağa sebep olabiliyoruz ? Sadece düşünün istedim...

    NAMAZ BİYOGRAFİM : 24.04.2015 de namaza başladım.Başlamama sebep olanda şuydu ; tövbe ettiğim zaman hoppp geçmiş namazlardan yırtıp ( kaba bir tabirle ) önüme bakacağım sanıyodum.O kadar dini kitap okuyup araştırmama rağmen nasıl olduysa onu atlamışım.Eşim bana " Olur mu hayatım.Kazaya kalıyor" dediğinde "Kalk hadi o zaman namaza başlıyoruz" dedim.Ve o günden beri de çok şükür kılıyoruz.

    Hamileyken o kadar zorlandım ki reflüm tavan yapmıştı,karnımda burnumdaydı.Ağlayarak kıldığım bile oldu.Ama bi kere bile canım çok yanıyor, bugünde kılmayayım diye düşünmedim." Dinimizde kolaylıklar sunulmuş,acaba oturarakmı kılsam"  diyede geçmedi değil içimden.Ama kalkabilecek kadar ayakta dururken Rabb' imin karşısında iki büklüm oturmaya utandım.Doğuma gideceğim sabah dahi aksatmadan kıldım.Ve kızımda mübarek kandil günü ömrüme geldi.Hemde babası namazını kılarken...

   Gecelerce uykusuz kaldım yine de Rabbim öyle bir kolaylık verdi ki rahatlıkla sabah namazına kalktım.İnanın içiniz huzur doluyor.Özellikle eşinizle beraber namaz kılmanın yeri apayrı.Sizler belki oturup eşinizle bir büyüğünüzü anabilirsiniz.Ama ben en büyüğümü günde 5 kere eşimle anıyorum.

    Kimseye kıl demedim.Kılıyorum diyede söylemedim.Bir çok kişi bilmez hatta bağdaştıramazlar bile benimle namazı.Peki burada neden bangır bangır ilan ettiğimide söyleyeyim mi ? Tam namaza geçtim aklıma bu başlık geldi.Ve bu yazdıklarımın hepside namaz kılarken beynimden film şeridi gibi geçti.Bende bundada vardır bir hikmet diye harekete geçtim.

    İnanmıcaksınız belki ama ben tanıdığım herkesi (yani buna sizlerde dahilsiniz) çok seviyorum.Ve yanmanızı istemiyorum.Umarım sizde kendinizi benden daha çok seversiniz.Haddimi aştıysam,istemeden kırdıysam özür dilerim.Her düşünceye saygım sonsuz bunuda özellikle belirtmek istiyorum.Zıt düşünceleriniz varsa tabikide yorum yapabilirsiniz ama polemiğe girip sizleri kırmak istemem.Umarımda kırmak zorunda kalmam 😃

SEVGİLERİMLE...

59 yorum:

  1. Çok samimi satırlar, Allah razı olsun. Kınama, ötekileme yok inancımızda üstelik kalpleri evirip çeviren ve Mümin kulumun kalbine sığarım diyerek bize müjde verip yol gösteren de yüce Rabbimiz. İnanıyorum ki gönülden sadece Allah rızası ile yapılan her amel çok kıymetli ve yerini buluyor. Namaz bir buluşma hem de Yaradanla hususi bir buluşma kalpler onu anmadıkça huzur bulmuyorsa herkes dilediği gücü yettiğince yaşasın kulluğunu. Allah hepimizin ibadetini eksiksiz, kusursuz gibi kabul etsin. Selam ve sevgilerimle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allah sizden razı olsun ben bisey yapmadım.İçimden geldi ve aktardım.Birazda olsun düşündürebildiysem bu kafi bana.

      Aminn insallah Rabbim edilen duaları yapılan ibadetleri kabul etsin.Sevdiklerinden eylesin insallah 😃 Sevgilerimle.

      Sil
  2. Herşey bir kenara, ALLAH için kılmak gerek...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. En değerlimiz sizi çağırdığında duymamazlıktan geliyorsunuz dediğimde buydu.😃 Allah için yapılırsa ibadet layigini bulur

      Sil
  3. Canımm cok guzel yazmıssın ellerıne saglık 😍

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yüregine dokunduğuma sevindim canm 😃 herkese dokunrum insallah 😍😍

      Sil
  4. O kadar güzel yazmışsın ki,su misali. Namaz gerçekten önemli. İnsanın hayatını yaşam tarzını güzelleştirir, Allah ile kul arasındaki muhabbeti güçlendirir. Namaz dinimizin direği hayatımızın da merkezi olmalı,sevgiler,İyi geceler ^-^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Huzurda veriyor.Allah herkese.nasip etsin.İnatcı olun ve kılın.Sonrasinda bırakamazsiniz zaten.

      Sagol canm yorum icin.Sanada iyi geceler ben ayakta uyuyorim şuan 😃

      Sil
    2. Evet,kılmaya başlayınca ve devamında da kararlı olunca yeme içme gibi temel ihtiyaçların da önüne geçiyor. Rabbim hakkıyla kılanlardan eyler inşallah hepimizi.

      Yaa kıyamamm minik prenses uyutmuyor mu -,- Mışıl mışıl uyusun inşallah *-*

      Sil
    3. Uyutmuyo ablası bu aralar zırt pırt dikeliyo beşikte 😃

      Allah herkese nasip etsin insallah canm benim 💙

      Sil
  5. Valla Allah'a şükür 5 vakitimi kılıyorum ama tabi ki benim de kazalarim var inanın geçmişte kılmadığım namazlarım için çok pişmanım namazı Allah'a çok şükür 2 senedir kılıyorum namaz kılmayanlar ne olursunuz vakit kaybetmeyin Rabbinden uzaklaşırsanız öldüğünüz zaman Rabbimin yüzüne bakamazsınız çünkü bize her şey vermiş en zor günümüz de Hızır gibi yetişen Rabbimiz bize el yüz kol bacak ayak vermiş en önlemlisi imanlı olmayı namazı zekatı sadakayı orucu bize farz kılmış Allah'ım herkese imanlı ölmeyi nasip etsin bu paylaşımın beni çok etkiledi annesinin prensesi iyi ki yazmışsın ellerine sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Asıl yorum yazanların ellerine sağlık.Sizler benden daha güzel anlatmissiniz.

      Daha çok şy var icimdede demek istemiorum.Keşke imkanım olsa hepsinin içlerine Allah sevgisini,namazı verebilsemm


      Sagol yorumun için 😃

      Sil
    2. Keşke bilseler en güzel dinin islam olduğunu valla Rabbim içlerine his versin ne diyim

      Sil
    3. İSLAM gibisi varmı ? Bizi en cok düşünen din.

      Sil
  6. Bir de H.z Muhammed A.S peygamberimizin bir cümlesini söylemek istiyorum "Ben ümmetim olmadan cennete girmem " diyen bir Allah'ın rasülü peygamberimiz var dua edelim rabbimize dua edelim peygamberimize onun sayesinde Boz kadınlar yaşıyoruz ne maar minnet etsek de azdır Cenab-ı Allah öldüğümüzde sağımız da kuran-ı kerim solunda iman nasip etsin amel Terazisi gunahtan çok sevap daha ağır gelsin inşallah Allah-ın rahmeti üzerinize yağsın hayırlı geceler diliyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aminn sevdecim ne kadr güzel dualar etmissin ben bu kadr edemezdim.Kesinlikle Rabbime yakışan kullar olmaliyiz.Peygamberimizin (sav) o sözüne layık olmalıyız.Sağol harikaydi yorumun 😃

      Sil
  7. Ne kadar güzel samimi içten yazmışsın yüreğine sağlık rabbim herkese nasip etsin insallah 😘

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin canm benim insallah Rabbim herkese nasip eder bu güzelligi 😘😘

      Sil
  8. Ne güzel anlatmışsın... Allah her isteyene nasip etsin... Sevgiler...

    YanıtlaSil
  9. Allah kabul etsin canım :)

    YanıtlaSil
  10. Ya muhteşem olmuş 😍

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oyyy simimde begenmis 😃 sende muhtesemsin kiii 😘😘😘

      Sil
  11. Satırlar çok etkileyici. Hz. Allah noksan ibadetlerimizi kabul eylesin... Hakkıyla kendine kul olmamızı nasip eylesin...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aminnn insallah beklentilerimiz o yönde.Çok sağolun

      Sil
  12. Canım namaz kaza edilebilen bir ibadet değil diye biliyorum.Mesela orucu kaza edersin ama özürlü olduğun zamanlarda kılamadığın namazların kazası yoktur.Yani,namaz vaktinde kılınıp yapılması gereken bir ibadet,kazası yok.Kaza niyetine kılınan namazlar nafile namaz oluyor.Tabi ben okuduğumu bildiğimi yazıyorum,aslını doğrusunu bilen kaynak gösterek bizi aydınlatırsa ne güzel olur.Benim okuduğum kaynaklarda namazın kaza edilemeyeceği,mutlaka vaktinde kılınması gerektiği yazıyordu.O yüzden namaza bir çok kolaylıklar getirilmiş,misafirlikte,yolculukta rekatlar azaltılmış.Oruçta böyle bir şey yok,yolda tutma ama sonra yerine tut denilmiş.İyice bir araştırmak lazım,yıllarca kaza kılan bir yakınım var namazın kaza edilemeyeceğini öğrenmiş ve bize anlatmıştı,ben de bunun üzerine araştırmıştım.Sen gene de bir araştır,soruştur.Kıldıklarını Allah kabul etsin,yürekten inanıp ibadet etmenin huzuru hiç bir şeyde yoktur,yaşayan bilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Daha da huzurla doluyo insan biliyomusun abla.Hersey yoluna giriyo.Sen Rabbimi seversen oda seni daha çok seviyor tabi.

      Bende bu konularda zamanında cok fazla kaynaklar okudum,araştırdım.özel durumlar Allahın bize bir lütfu olduğu için özür kabul ediliyorm.Buna lohusalikta dahil.Ancak diğer durum tamamen keyfi olduğu icin kılınması gerekiyor diye biliyorum.Hatta az önce güvendigim kaynaklardan araştırdım.Diyanete ait yazı bulamadım ama diger iki buldugum linki paylasayim.

      http://www.nihathatipoglu.com/dinibilgi-7-kaza_teravih_ve_yolcu_namaz.aspx


      https://www.fetvameclisi.com/fetva-kaza-namazlari-konusunda-tereddut-yasayan-muslumana-mektup-6505.html


      Birde mustafa karataşın yazısına baktım.Oda hanifi mezhebinin namazlarını kıldıktan sonra ilave olarak kaza kılmaları gerektigini söylüyor.Diğer mezheplerde ise Kaza namazı varken sünnet ve nafikelerin kılınmasının doğru olmadığını belirtiyor.Daha doğru bilenler varsa dinlemek isteri seve seve.Yanlis bilgi vermek istemem.Bu arada çok tesekkr ederim yorumun icin 💙

      Sil
    2. Prof Dr. Bayraktar Bayraklı hoca da kaza edilemeyeceğini,ancak bağışlanmak için töbe etmek gerektiğini yazıyor.Elde olmadan kılınamayan namazlar için de o gün için yapılabilecekleri tarif ediyor.Tıpkı bizim hekimlikte olduğu gibi din alimleri de kendi aralarında ayrı fikirlere sahipler.Ancak Bayraktar hoca Kuran'da kaza namazıyla ilgili bir bölüm olmadığını ve peygamberimizin ( SAV ) hiç kaza namazı kılmadığını ifade ediyor.Kaza edebilme gibi bir gikri ortaya attığınızda,insanlara bir rahatlık geliyor ve namaz kılmayı erteliyorlar,diyor.Ayrıca kaza kılınca heçmiş namazlarının affolacağını düşünüp töbe etme şansını kaçırıyorlar diyor.Tabi biz hangisi doğru söylüyor bilemeyiz ama. En Kuran'a uyarım,peygamberimiz ( SAV ) ne yapmış ona bakarım.Allah tüm ibadetlerimizi kabul etsin inşallah.İçin nasıl huzura eriyorsa öyle yap canım ama geçmiş için töbe edip af dilemek gerekiyor,ben bunu anlıyorum tüm hocalardan ❤

      Sil
    3. Tabikide ablacım.Bizde önce önce tövbemizi ettik.Sonra niyetlendik.Doğru veya yanlış o kadar ters düşünceler varki hangisine inanacağımizi sasırdık valla.Eksik kılmayalımda fazla olsun mantığıyla kılmaya calışıyoruz.Diyanete soru sormayi planlıyorum ancak bi trlü vakit bulamadım 😃

      Ameller niyetlere göredir ya Rabbim kabul etsin insallah ne diyelim.

      Cok tesekkr ederim aydinlatci yorumun icin.💙 Keske biri ciksada su sudur diyebilse...

      Sil
    4. Namazın kazaya kalmasının 3 meşrû sebebi vardır ki kazaya bile kalsa vaktinde kılınmadığı için cezası vardır. Bu 3 meşrû sebep ise şunlardır: * Uyuyakalmak, * Savaş esnasında düşmandan fırsat bulamamak ve * Unutmak.
      Bunlar hâricinde aman neyse kaza ederim demek olmuyor tabii ki.

      Sil
    5. Haklısınız...Ama bizim bahsettiğimiz kaza türü geçmişten kaynaklanan bir hata.Sadece tövbe edip bekleneceğini sanmıyorum.İllaki çabalayıp geçmişteki kazalarıda kılmamız gerekiyor diye düsünüyorum ama net bir bilgiye ulasamadım.Fikir ayrilikları var malesef.

      Sil
    6. Haklısınız...Ama bizim bahsettiğimiz kaza türü geçmişten kaynaklanan bir hata.Sadece tövbe edip bekleneceğini sanmıyorum.İllaki çabalayıp geçmişteki kazalarıda kılmamız gerekiyor diye düsünüyorum ama net bir bilgiye ulasamadım.Fikir ayrilikları var malesef.

      Sil
  13. ayyyy fatofotan sana ne güzel bir logo dapıyoooo :) fatma avunduk instagram yaz gugula görersin sen daaa Ç)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bana resim atiyoki fatocummm 😃 googleden baktim gizli galiba hicbisi göremedim.Benim ins.yok malum 😃 valla cok cok harika oluyo dimi Bende bayıldımmm💙 sagolsunn

      Sil
  14. Bi ara ben de düzenli başlamıştım 2 sene sürmemişti sanırım, sonra düzensizleşti. size maşallah

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evlenmedn önce bende düzenimi oturtamamistim canm.Ama eş secimi cok önemli.Beraber kılmak cok harika oluyor.😃 Yine olur insallah 😘😘

      Sil
  15. Çok güzel yazmışsın Allah inşallah Mirgün bize de nasip eder

    YanıtlaSil
  16. Ah kızım. Allah kabul etsin, devamını nasip etsin... Çok sevindim inan. Ne kadar güzel karı koca kılmanız. Evladınıza da örnek oluyorsunuz. Çok hislendim. Gözlerinden öpüyorum yavrum. Sevgilerimle:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Onuda seccadeye oturtuyoruz habire cekistiriyo ablacim 😃 tamda bende sana geliyodum yazdklarini merak ettim 😃 allah razi olsun.Bende kocaman öpüyorum yanaklarından 😘😘 sevgilerimler...

      Sil
  17. Okurken bile içim huzurla doldu inanın. İnsanı namaz kadar rahatlatan başka hiçbir şey bilmiyorum gerçekten, çok sevgiler <3 :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bunu hissettirebildigime cok sevindim 😃 kesinlik yok canm.Bendende sana cok cok sevgiler 💙😘

      Sil
  18. Sevgili kardeşim yazını okudum ve çok içten buldum. Ben 13 yıldır eşimle birlikte namaz kılıyorum, evlendiğimizin ikinci yılında bir sabah ezanı duyup eşime de hadi kalk ben namaza başlıyorum, istersen sen de bana katıl dememle başladı ve o günden bugüne geldik. Çok da mutluyuz bunun için, Allah herkese nasip etsin çünkü ne olursa olsun namazın affı yok ve Yüce Rabbimle daaha nasıl güzel iletişim kurabiliriz ki? Kılmadığımızda sürekli dünya işlerine dalıyoruz ve Ona şükretmeyi, yalvarmayı ihmal edebiliyoruz. Ama namazla Rabbime sığınıyorum, sıkıntım varsa ondan geçirmesini diliyorum, şükrediyorum, nefsimi yeniyorum ve içime gönül ferahlığı geliyor, sıkıntılarım hafifliyor ve bugüne kadar Rabbimden ne istediysem bir şekilde karşılığını buldum hiç yanılmadım. Kim bunu bana böyle verebilir ki başka, biliyorum ki Rabbim kullarını sever asla yalvarışlarını geri çevirmez. İnşallah Allah herkese bu yolu nasip etsin, bilinçlendirdiğin için teşekkürler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayy ne kadar güzel yazmissin o kadr çok seviniyorumki böyle güzel ailelere.Gerçekten insana huzur geliyor.Aile icinde sorunlar da kalmıyor.Rabbim isteyinki vereyim demis yeterki biz istemesini bilelim dimi.

      Ben verdiğine kanaat ediyorum.Çok skür Allah dermansız dert vermesin.Ve ömür boyu kılmayi nasip etsin insallah.

      Cok cok tesekkr ederim hayatini bizimle paylastign icin.Bir ömür mutluluklar dilerim.. 😃

      Sil
  19. okurken bile huzur doldum. Bazen aksatıyorum şeytan uğraşıyor işte utandım bu satırları okurken. Bundan sonra bahane yok aksatmıcam

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende evlenmeden önce öyleydim.Aman calisiyorum,aman makyajim var,aman hava sicak.Şu anda daha cok zorlaniyorum ama Allah kolayligini veriyor.O kadar sevindim ki aksatmıcak olmana.Sen ısrarla kılıcam de Rabbim yardım et.Kocamann öpüyorum.Cok cok mutlu oldum canm 💙😘

      Sil
  20. Biz də səni çoox sevirik Annesinin prensesi. Ona görə də namaz qılmana çox sevindim. İllərdir özümüz qıldığımız halda ətrafımızda qılmayan çox sevdiyimiz yaxınların bu gözəllikdən, bu əvəzsiz nemətdən məhrum olmalarını görmək, onlara namazın dəyərini göstərməkdə qabiliyyətsiz olduğumuzu düşünmək çox pərişan edir bizi :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ama gücümüz yetmiyor canm.Herkes ne ekerse onu biçicek vede kefeniyle sadece ibadetlerini götürebilcek.Bunun tam anlamıyla bilincine varamamak cok üzücü tabi.Tesekkr ederim yorumun icin

      Sil
  21. Allah herkese kılmayı nasip etsin. Bizler sadece duyduğumuz manevi huzurdan bahsetmeliyiz, zira kesin hükümler vermek, şöyle olur, böyle olur demek pek uygun değil. Yaşım itibariyle dinimizin aşırılık dini olmadığını söyleyebilirim. İbadet kutsaldır ve Allah bilir sadece demek lazım bence. Dilerim ibadetlerinizden Allah razı olur, kabul eder kızlarım. Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle ablacim.Biz zaten birsey bilmioruz bildigimizi sanıyoruz.Asıl herseyi Allah'tır.Kesin hüküm asla veremeyiz.Yazılanlardan yola çıkabiliriz sadece.Tabiki Rabbim çok bağışlayicidir kullarına karsı.İnsallahda bagislanan kullarindan oluruz

      Sil
    2. Amin güzel kızım. Allah kabul etsin bu güzel ibadetten hiç ayırmasın dilerim canım. Hayırlı pazarlar Özlem kızım :)

      Sil
    3. Sanada hayrli pazarlar ablacım 😘

      Sil
  22. Ne güzel sevab kazanıyorsun bu yazı ile.Sevgi paylaştıkça çoğalırya Allah'ı anmak ta öyle ona olan sevgimiz çoğalıyor bu yazılar oldukça.Zaten dinimizde zorlama yoktur en güzel din de bizim dinimizdir.İçten gelmeli herşey ,içten geldikçe daha güzel olur değilmi herşey işte namazda öyle.İçten gelmeli Allah'a bir adım daha yaklaşıyorsun onunla sohbet ediyorsun ruhun arınıyor huzuru buluyorsun bir nevi yoga hatta sporda .İykide açmışsın bu konuyu Allah'ımda kabul etsin namazını dualarında bana da yer verir misin?Tabi bende senin güzelailen için dua edeceğim.Dualarda buluşalım.Seviyorum seni prensesin annesi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Etmezmiyim canm.Ben herkes icin ediyorum senin icinde ayrica ederim tabi.Ama Rabbim insallah kabul eder.Ben bu konuyu cok dillendirmek istemezdim.Ancak dedigin gibi icime namazda dogru tüm yazdıklarım.Ve birden paylasma geregi duydum.Keske birileri faydalanabilse vesile olabilsem.Cok sagol canmm 😃 bende seni seviyorum kiiiiii iiyiki tanimisim 💙💙

      Sil

OKUYUPTA YORUM YAZMAYANLARIN BURUNLARI AKSIN 😋