12 Mart 2017 Pazar

HAYATI 'Tİ' YEMİ ALIYORSUN ? ÖYLEYSE OKU




    Çok dallanıp budaklandırmaya gerek yok aslında.Bazılarının olduğu çoğularınınsa olmak isteyip de olamadığı,birçok yaşamsever tarafından gerekli görülmeyen bir gereklilik bence Tİ sel hayat.

    Hayatı ya gülerek yaşarsın,yada başına gelen herşeye oturur ağlarsın.İki türlü de zaman akıyor.Sen sadece akmasını engelleyemediğin zamanı şekillendirebilirsin.


    Bende hayatı tiye alanlardanım ! Yada sadece gözlerinizle o kadarını görebilirsiniz.Sizin onu görmenizi isteyende benim zaten.Çizdiğim sınırlar doğrultusunda tanıyabilirsiniz karakterimi.Aslında o kadar çok sorumluluk ve o kadar çok yük varki omuzlarımda.Sadece alttan altta onları düşünürken aynı anda ti'yide su yüzüne çıkarabiliyorum.Çünkü depresyona girip isyan etmekten korkuyorum.Evet evet gerçekten çoook korkağımdır.Kırmaktan,kırılmaktan,kötü insan olmaktan,günahtan,yalandan,sevmekten hatta en çokta sevilmekten korkuyorum.İnsan sevilmektende korkarmıymış.İşte ben korkuyorum.Sevilirken derecesinin azalmasından,eskisi gibi sevilmemekten...

     Gülmeyi de seviyorum çünkü ben güldüğümde dünya gülüyor,ben ağladığımda sadece sevdiklerim ağlıyor.Sırf onların gülmesi için ben bir kez daha ağlanıcak halime gülüyorum.Çünkü sevdiklerimi, yaşamayı hatta en çokta  YAŞATANI seviyorum.Biliyor musun ? Hiç şansın yok be hayatcım çalımın alasını atar, bir bayrakta ben dikerim içine.Bu yaptığımda ti ye almaksa eğer evet ben seni dibine kadar tiye alıyorum.( Sizde almak isterseniz okumaya devam edin.Yok bana lazım değil diyorsanızda ben sizi tutmayayım.Hayatınızı rahatça zehir edin...)

    Hayatı ti ye almak için gereken malzemeler ;

Bir hayat dolusu havailik

Yine bir o kadar vurdumduymazlık

Gamsızlığıda ekleyin üzerine

Bir tutamda bencillik

Koca bir kalp dolusu umursamazlık

Ve alabildiğine kahkaha


Buyrun...Ti ' miz hazır.Afiyetle alabilirsiniz.

Dikkat : İçindeki gamsızlık midenize değil de yüreğinize ağır gelebilir.Bir yarım saat komedi izleyip tekrar eski ti'nize geri dönebilirsiniz...

45 yorum:

  1. Ne güzel kızlarımsınız siz. Her birinizden neler ediniyorum bir bilsen Özlem. Ben sert gibi görünsem de bazen, bir sevgi sözcüğü, bir bir el uzandığında çocuk gibi sevinir her şeyi unuturum. Ben de hayatı biraz acı işlememe rağmen, aslında neşeli, şakacı ve sevgiyi dolu dolu yaşayan biriyim. Malzeme listesini aldım. Benim tarifimde bir kaç şey eksikmiş :) Hemen onları da tamamlayıp, fırına vereceğim canım :) Çok öpüyorum seni:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ece ablacim Rabbime cok sükr öyle büyk dertlerim yok.Yada ben dert gibi görmüyorum bilmiyorum ama varkende kimseye belli etmemeye gülmeye calisiyorum.Senin yasadiklarinin yaninda bizimki neyki.Onca seye ragmen ayaktasin ve dimdiksin ya sen zaten basarmissin. 😃 Yinede afiyet olsun madem ablam.bende kocaman öptm 💙😘😘

      Sil
    2. Ayrıca bence sert değil gayette pamuk gibi bir ablasın :)

      Sil
  2. Ne güzel yazmışsın doğru olan bu gamlı baykuş gibi yaşamak yazdığın gibi kendini ve sevdiklerini etkiliyor her zaman uygulamalı bu tarifi ,sevdiklerin ile mutlu kalın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kendin için değilse bile ailen için yaşamak zorundasın.Bunu asla unutmayalım.İnsallah sizlerde hep mutlu olursunuz 💙😘😘

      Sil
  3. Ne kadar güzel yazmışsın nede doğru söylemişsin bu hayatta gülmek gerek mutlu olmak sürekli mutsuz ve şikayet halinde olmakla hiçbirşey geçmez elimize 😘

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şikayet edenler insanlar kendilerini mutsuzluga hapseden insanlardır.Bu nedenle gerek yok :)😘

      Sil
  4. Ne güzel bir yazı olmuş.Tarifi de not aldım.:)Hayat,sürekli oturup ağlanacak kadar uzun değil.Hadiseleri değiştiremesek bile ona bakış açımızı değiştirdiğimizde herşey daha güzel oluyor.Hep mutlu kalmanız dileğiyle kaleminize sağlık. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Birazda polyanna gibi yaklasmak gerekiyor bence yasananlara.Bunu yapabildigimiz an yasanabilir bir dünyaya uyanabiliriz :( siz sağolun :)

      Sil
  5. Ben yapamıyorum bunu:( ne güzel valla tebrik ediyorum. Keşke ben de yapabilsem. Bu arada sevilmekten korkma ama dikkat et sever gibi yapanlardan, sahte sevgilerden uzak dur. Gerçi hemen anlaşılmıyor ama iç sezilerine güven işte.:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ablam bende öyle yapio gibi görünüyorum aslnda içim kan ağlar.Ama disariya belli etmeyi sevmem.Bu nedenlede tiye aldigimi zannederler :) sadece bana gülmek yakisiyo diyelim haha :) kolay kolay kimseye güvenme huyum yoktur malesef :(

      Sil
  6. ne güzel smylemişsin öyle eline sağlık duygularıma tercuman oldun :) bu arada seni takibe aldım canım bana da bekliyorum :)

    YanıtlaSil
  7. Ben de böyle yaparım çoğunlukla :) Bloğa yazı yazarken bile keyifsizsem daha keyifli yazı yazma eğitimim vardır :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle bende ayniyim.Aşırı üzülmediğim sürece hiç kimse anlamaz yani :) buna yakin arkadasmda dahil :)

      Sil
  8. Böyle bir dünyada tiye almak pek mümkün olmuyor benim açımdan.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ama benim söylemek istediğim tiye almak değil alır gibi görünmek.Aksi taktirde isyana sürüklenebiliriz.

      Sil
  9. Ben olaylara pozitif bakip çözüm ararim. Ama bu ti ye almak mi oluyor bilmiyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bi nevi tiye almak oluyo sanki :) bende o şekildeyim.oturup aglamak yerine çözüm yolu ararım.Ve illaki ağlamak yerine ağlamadan halletmeye çalisirim.

      Sil
  10. Güzelmiş ti'ye almak olayı:) Ben yapamıyom ama yaa:( Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten güzel herkes mutlu oluyor :) bendende sevgiler :)

      Sil
  11. Selam:) Blog keşif etkinliğinden geldim blogunuzu takipteyim, bana da beklerim :)) makyajlikus.blogspot.com

    YanıtlaSil
  12. Ya en mantıklısını yapıyorsun canımcım. Olan olduktan Sonra ağlamanın bir anlamı Yok 🙂❤

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hıhhh işte tamda anlatmak istediğim buydu canmcım agzına saglik :)

      Sil
  13. Nede güzel yapıyorsun :) Mutsuzlar köyünün bir sakini olmaya gerek yok hayat güzel eğlenmek gerek :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evett canm bak buda benim olumlamam :) tesekkr ederim :)

      Sil
  14. En güzeli ya valla :) Bu kadar güzel anlatılabilinirdi. Onu da yapmışsın,kalemine sağlık! ^-^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tesekkr ederim tuğcecim :) bizzat denenmistir :)

      Sil
  15. Muhteşem bir yazı olmuş, sürekli aklına takılan şeyleri düşünüp duran, huzursuz, stres dolu bir şekilde yaşamını yürüten ben bu dediklerini uygulamalıyım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazılarındaki gerginlik bloğuna yansıyor ara sıra.ama bazen gerçekten sabır taşını catlatıyor insanlar.Gelde gül yani :) insallah uygular ve hep mutlu olursun :)

      Sil
  16. O kadar akıcı yazmışın ki yavaş yavaş okudum bitmesin hemen diye :) Tarifini bi köşeye not alıyorum sık sık ihtiyacım olcak çünkü :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ay ay bu nr kadar güzel bir yorum duuuuuu :) cok tesekkr ederim dilimcim :) insallah hic gerek kalmaz 😊💙

      Sil
    2. Rica ederimm ne deemekk :)) İnşallah :*

      Sil
  17. Kendimi gördüm sankim :D ohh yani ne umursuycaz ki hayatı en iyisi ben acıların içinde yaşanması gerektiğine inanıyorum bilmiyorum ne kadar sağlıklı ama bu daha rahat bir hayat sağlıyor bence :D O zaman gamsızlar kulübü açıyorum üyeler derhal çıplak ayaklı heidi gibi dağlarda dolaşmaya başlasın :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hahaaa ilk üyen hazir bilee geldim ben 😀 ya bende herseyin icinde yasanmasi taraftariyim.Ta ki isin icinden cikamayana kadar :) bide millete koz vermeye gerek yok bence :)

      Sil
  18. Ben yapamıyorum hiç tiye alamıyorum. Elbette bunalım bir kişilikte değilim ama şakaya gelmeyecek kadar tokadını yediğim içindir belki de onu bu şekilde ciddiye almam ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tokatlar fazla olunca canı yaniyor tabi insanın.Ama dahada tedbirli davranıp kötü niyetli kisilere acinizi belli etmemeyi öğrenmissinizdir :) bu bile yeter bence tiye almak icin :)

      Sil
  19. eveeeet işte sen hep böyle ooool :)

    YanıtlaSil
  20. ay baksanaa, evin tek kızı mona'ya söylesenee, onun yorum kutusu değişik olduğu için ona yorum yapamıyoruum, bizim yorum kutusu gibi değil onunkii :)

    YanıtlaSil
  21. çok haklısınız dediğiniz gibi yapmak gerekiyor gerçekten de

    YanıtlaSil

OKUYUPTA YORUM YAZMAYANLARIN BURUNLARI AKSIN 😋