15 Temmuz 2017 Cumartesi

MİMİMSTRAK ŞEYLER ( DOĞAMIZDA VAR )



   Yine bir mimle karşınızdayım. Bir bloggerı tanımanın en iyi yolunun mimler olduğunu düşünüyorum. Ve mim okumayı da yapmayı da çok seviyorum.

   Bu sefer ki mimin sahibi sevgili Ece ablam. ( Ece Evren ) Özel olarak isim belirtmemiş. Ancak ben soruları çok beğendiğim ve kendisinide sevdiğim için cevaplamak istedim. Ece ablamın doğamızda var mimini okumak için tık tık.


Buyrun bunlarda benim çatlak patlak cevaplarım ;

1) Hayatınızda olmalarına izin vermek için kişilerde hangi özellikleri ararsınız?

Cevap : Yandan çarklı olmasın. İçi de dışı gibi bir olsun yani. Arkamdan iş çevirmesin ki sırtımı ona dayayabileyim. Güler yüzlü olsun. Ve son olarak da yalandan da yılandan da nefret etsin. 😀

2) Ben ilk bakışta, yada bir iki görüşte anlarım nasıl bir insan olduğunu diyenleriniz varmı ? Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz ?

Cevap : İşte o kişi benim. 😀 Bir iki konuşma ve dış görünüşünden %90 kişiliğini anlarım. Ama ön yargılı olmam ve tanımaya devam ederim. Ama tanıdıkça da kalbimde kişileri kategorize ederim. Sevdiklerim - sevmediklerim - Umursamadıklarım diye.

3) Birini sevmeniz için ( sevgili, dost, arkadaş, hepsi ) size sıcak davranması şart mı ?

Cevap : Sıcak davranırsa iletişimimi daha güzel bir şekilde yaparım. Soğuk biriyle kaynaşmak zor olur bilirsiniz. 😄 Ama eğer kalbinin samimi olduğuna inandıysam kendisi mesafelide olsa yinede severim. Kanımın kaynaması önemli yani. 😀

4) Birine iyi bir insan dediğinizde, hangi yönleri bu tespitinizde ağır basar?

Cevap : Mert olucak. Asla kimseye yamuk yapmayacak. Hani seviyorsa sevecek, sevmiyorsa da belli edecek. Ayrıca dürüst olacak. Merhametli olacak. ( En önemli kriterim ) Kimseye zarar vermeyecek. Kısacası tek derdi iyilik olacak.

5) Dokunmak nedir sizce ? İki manasıylada rica etsem.

Cevap : İki şekilde dokunur insan.

   1) Kalbine
   2) Görünene

   Ben yakınlığımı genelde kişilerin kalbine dokunarak kurarım. En önemli sevgi akışının bu olduğuna inanıyorum.

   Gerçek anlamda dokunmayı bebeklere yaparım. Ancak büyüklerden çekinirim. Sadece karşımdakini samimi bulursam elimle omuzuna, koluna dokunup iletişim kurabilirim. Ama öyle her dakika yapışık ikiz gibi durabilenlerden değilim. Herkese öyle davrananları da çok samimi bulmam.

6) Fedakar mısınız ? 

Cevap : Çooookkkk. Anneme çekmişim galiba. Herkese yapmam sadece yapanlara yaparım. Özellikle annem, babam, ablalarım, yeğenlerim, eşim ve prensesime. Bazen abartı derecesinde bile olurum. Yok ben baktım ona, var benim ya siz yiyin, aa daha geçen gün aldım ben onu gibisinden. Canımın çok istediği birşeyi bile kızım yada sevdiklerim yesin diye ben kendi payımı yedim der yediririm. Hatta elimden gelse siz nefes almaya zahmet etmeyin ben sizin yerinize alıcam bile derim. 😀 Ama dediğim gibi yapana yaparım herkese değil.

7) Birinin size iyiliği dokunsa minnet duygunuz sürer mi ? O iyilik her hangi bir terslikte referans olur mu ? Yoksa ?

Cevap : Bana iyiliği dokunana aşırı minnet duyarım. Yapılan iyiliği asla unutmam. Ve elimden geliyorsa kesinlikle bende o kişiye iyilik yaparım. Ancak daha sonrasın zamanla huyları değişti ve kötü davranmaya başladıysa bende mesafemi koyarım. Benim felsefem yapana yapmaktır. Polyanna gibi yapmayana da yapamam. Seveni severim, sevmeyeni sevmem, gelene koşarım, kaçanı bende iteklerim. 😀 Ve hiç kimsenin kimseye sonsuz minnet duymasını doğru bulmuyorum. Karşınızdaki size zarar veriyorsa yaptığı bir iyilik yüzünden ömür boyu sevilmemeli. Kıymet bilmiyorsa sizde kıymet vermeyeceksiniz ki 'saf' yerine koymasınlar. Kaldı ki sizinde iyiliğiniz ona dokunmuştur. O size minnet duymuyorsa sizde duymama hakkına sahipsiniz.

8) Sevgiyi bir iki cümleyle anlatabilir misiniz ?

Cevap : Sevmek kalbinin sol yanında değil başkasında olmasıdır...

    Ay bunlar ne kadar güzel sorulardı. Hepsine ayrı ayrı bayıldım. Ve severek cevapladım. Zekana hayranım Ece ablacım. Eline, yüreğine sağlık...

    Mimi yapmak isteyen olursa yapsın. Kişi olarak mimlemip kimseyi zora sokmak istemiyorum. 😄 

51 yorum:

  1. Bu gün burnum akıyor ama sorunun senden kaynaklandığını sanmıyorum. Ceyranda kalmış olabilirim ^.^ Mim boyunca tarif ettiğin olumlu insan kategorisine giren biriyle henüz karşılaşamadım ^.^ Belki ondan hala bekarım hahahahaaa! Senin hayatına nice güzel insan girsin emi! Öpüldünüz ana-kız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haha :) ama inan bunlarin hepsini barındırabilen insan sayisi cok azdır. 😀 Ay yorum yazdigina göre kesin o ya cereyandan yada mikroptandır zaten. Kıyamam geçmis olsun canimcimmm. 💕😘 Aminn sen daha da iyilerle karsılaş hayirli insanlara denk gel insallah. Kocaman öptük bizde sizi anne kız 😘😘

      Sil
  2. Sorular ve verdiğin cevaplar çok güzeldi.

    YanıtlaSil
  3. Sorular ve cevaplar çok güzel mim nedir bilmiyorum ben ama iyi bir şeye benziyor :) Şimdi bakacağım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende ilk başlarda ne çok merak etmiştim mim bey diye 😀 sonra ayni yaziyi baskalarında gördüm. Hepsini okudum aradaki farki anladım :)

      Canim mim söyle ; bir başlık var burada dimi. Doğamızda var ! Bu mimi başlatan kişi soru veya sorular sorar. Mimledim dediği kisilerde aynı sorulara cevap verir ve mimlerler. Ama ben mimlemedim. İsteyen yapsın dedim. Bu mimcikler bloglars renk katıyor ve birçok kisiye ulaşılıyor. Yapmak istersen seve seve okurum :) yani kisaca sorulara kendi blogunda cevap verceksin. Ve mimleyen kisinin linkini de koycaksın :)

      Sil
  4. Sorular da cevaplar da çok güzeldi.Hoş bir mim olmuş.Emeğine sağlık.:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tesekkr ederim kuşak bende begenerek yaptim :) savolll :)

      Sil
  5. Ne güzel cevaplar bunlar. Şöyle bir düşündüm de fedakarlık cevabı hariç hepsi benimle uyuşuyormuş :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ortak yönlerimiz çok var desene :) fedakarliga gelince eminim anne olunca yaparsin 😄😘

      Sil
  6. Ne hoş bir mim!Yakında ben de yapmalıyım o zaman.Üstüme alınıyorum.
    Ay ne sıcak hava değil mi?
    Prensesi de seni de öpüyorum abla ^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sorma tatlım yaa. Gezmeye cikcaz sıcaktan cıkamıyoruz. Aksam olsun bare dedik :)

      Tesekkr ederim canim benimmmm. Bizde seni kocaman öptük bide sarıldıkkk 💕😄😘

      Sil
  7. Güzel sorulara, güzel cevaplar. Çok ilginç tıpatıp aynı şeyleri düşünüyoruz. Sanki ruh ikizimmişsin gibi hissettim. :))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Neden olmasınnn :) zaten kanimin kaynamasindan belliydi ablacm. Ama bir siyaset bide diger konuda uyuşmuyoruz. Siyaseti hic sevmem digerinide biliyon anlasamadik gitti 😀 tesekkr ederim abla 💕😘

      Sil
    2. Bazı konularda aynı düşünemiyor olabiliriz. (ki, doğal her konuda aynı düşünseydi herkes dünyada hiç savaş olmazdı.:) ama temel konu dürüst olmak, dobra olmak, rol yapmamak işte o konularda aynıyız.:)))Tersini düşünseydim sen ve diğer blog arkadaşlarıma kendimi çok dindar biri gibi sunardım. :) Ne bileyim mesela, cuma günü gelince 'hayırlı cumalar' yazısı filan koyardım. Oysa açık açık "kardeş ben deistim" diye. Arkadaş kaybedeceğimi bile bile de söylerim, çünkü farklı düşündüğüm için benimle konuşmayacak komşu olsun, blog arkadaşı olsun baştan bilsin isterim ama sen dahil pekçok dindar blog arkadaşımla bugüne kadar hiç sorun olmadı bu farklı fikirlerimiz. Bazıları ise çok tepki göstermişti oooo ne kavgalar etmiştik zamanında:)))sen başkasın diyorum ya sen benim dindar ruh ikizim gibisin. Ben de teşekkür ederim. ♥

      Sil
    3. Dindar olmak at gözlüğü takmak değildir abla. Tam tersine daha geniş bir cevreden bakmadığımız sürece insanları daha çok dinden soğuturuz. Ben seninle sözlerine katılmasam bile kavga etmem. Sadece ben Allaha laf söylendiği zaman susmam. Onun dışında deist olmak senin tercihin. Ben sadece doğruyu kendimce anlatırım inan diye seni zorlayamam. Kaldı ki sen deistsin diğerleri de yahudi, hristiyan vs. O zaman bizim herkesle kavga etmemiz gerekiyor Allaha inanmıyor diye. Ki müslümanlık bu değildir. Ama üzülürüm Allaha inanmadığın için. Benim inancıma göre inanmayanlar için cehennem var ya yine benim inancıma göre ben senin cehenneme göz göre göre gitmeni istemem. Neyse çok uzattım kusuruma bakma :) iyi insan olmakta çok önemli bence. Öyle olduğunu düşünüyorum. :)

      Sil
  8. Ece ablanın sayfasında az önce gördüm.Çok soru var gibi geldi bana ama çok güzel yazmışsınız siz.Dürüstlük gerçekten de önemli.Kalemine sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hemde çoook :) beğenmene sevindim :) tesekkr ederim

      Sil
  9. Çok güzel anlatmışsınız sizde :D Bende kısa ve öz cevapladım

    YanıtlaSil
  10. Ablacığımmm ne kadar samimi cevaplar vermişsin. Sıcak insanlarla ben de çok iyi anlaşırım ve ikiyüzlü insanlar gördükçe o ortamdan koşup uzaklaşmak isterim :)) Çok öpüyorum ablacığımm :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olması gerekende o zaten canım benimmmmm. İnşallah hep böyle kalırsınn 😘😘 Esilayla bende seni kocamannn öpüyoruzzz 💕💕😘😘

      Sil
  11. Yine çok güzel bir mim yine çok güzel bir blogger dan çok güzel cevaplar ♥ Bloguna girince samimiyet akıyor her yerden ♥♥ " Ben yakınlığımı genelde kişilerin kalbine dokunarak kurarım." tam da sana yakışır bir hareket :)) Sevgiyle,sağlıkla mutlulukla kaaaal :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu ne kadar güzel bir yorum böylee :) güzel bakmasan güzel göremezsin canm. İnsallah her zaman bloğumda olmaktan mutlu olursun :) ve inan bende senin samimiyetine cok inaniyorum. :) Sende o dileklerin bin katı fazlasıyle kal insallah canm 💕😄

      Sil
  12. Ya ne kadar da guzel bir mim olmus bu. Sorular harika. Cevaplarin da cok cok harika ablacim. Firsat bulursam ben de yapayim bunu. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Coook tesekkr ederim canm benimmm. Bence sendende harika cevaplar çıkacaktır merakla bekliyorum 😘💕

      Sil
  13. Sorular mükemmel cevaplar şahane olmuşş :) Sevgiyi açıkladığın o cümle ne hoş o öyle :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende en çok o cümleyi sevdim :) tesekkr ederim 😄

      Sil
  14. Ay o ne güzel cevaplardır öyle 😍 Blogunu ilk kez görenler için kendini anlatan güzel bir yazı olmuş 😘

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beni tanıtan en iyi mimdi gercekten. Cok severek yaptim Bellecim tesekkr ederim 😘😄

      Sil
  15. Hayat felsefen baya açık ve net 😉

    YanıtlaSil
  16. Tatlı kızım, dobra kızım. Öncelikle beni çok mutlu ettiğini yazmalıyım. Sorular çok olmuş ama hepsinin hakkını vermişsin. Ben sıcaklardan biraz geç giriyorum akşamları ama bu gece mutlu uyumamın nedeni sen olacaksın. Günlerdir uykusuzum zira.
    Açık sözlüsün, bu en sevdiğim tarafın. Sevgi gerçekten sevene verilmeli, bunda yerden göğe kadar haklısın. Tersi insanın kendisine zarar vermesi demek zaten. Çok beğendim cevaplarını ama Müjde kardeşim hatırlattı, hani benim cevaplarım? Bu gece yazıp, bloğuma geçirip güncellemem lazım. Seni, Esila tatlısını kucaklıyor öpüyorum. Her şeyden önce vefalı ve çok düşünceli bir evlatsın. Tekrar teşekkür ederim Özlem'ciğim. Sevgilerimle kızım :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sorduğun soruların hakkını vererek cevaplamak istedim ve beğenmene cok sevindim Ece ablacım. Senin hanımlığının, kibarlığının ve anaçlığının yanınds benim yaptıklarımın lafı bile olmaz. :) Ama mutlu uyumana sebep olacagım için bende mutlu oldum. İnsallah hep böyle mutlu olursun. :)

      Evet ablacım senin cevapların yoktu. Ben daha sonra vereceksin diye düşünmüştüm. Merakla okuyacağıma emin olabilirsin. Sevgilerimle 😘😄

      Sil
  17. Severek okudum cevaplarınızı; bir dünya ve içindeki insanlar da bu tarz da düşünseler ne güzel olurdu her halde. Kesinlikle daha uzun yaşamak isterdim o zaman. :) iyi dileklerimle hoşça kalın. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Keşkeee. İnan abi öyle daha yaşanılır bir Dünya olabilirdi gerçekten. Şimdikinden ise kaçacak yer arıyoruz :) sende hoşca kal 😄

      Sil
  18. Her cevapta 'ayy evet, ay bak bu da var, evett çok doğru ya!' demekten kendimi alamadımm. Çok güzeldi.. :)

    YanıtlaSil
  19. Ben yorum bıraktığım esnada birden kararan bilgisayarıma çok kızdım. Ben gönderdim sanıyordum.
    Özlem kızım. İyi ki yeniden gelişim sayfana. Öncelikle aslında tüm sevdiklerim ve hatta tanıdıklarımın linklerini yazdığımda bir kişiyi bile unutsam ve sonra hatırlayıversem kahrolurdum. O nedenle, aslında tercih etmediğim hâlde böyle yazmak zorunda kaldım. Sırf unutkanlığım yüzünden ve kimseyi kırmak istemediğim içindi.
    Cevapların; için ve dışın bir, dobra bir evlat olduğunun göstergesi. Hepsini dikkatle okudum. Sana çok teşekkür ederim. Seni ve Esila tatlı kızımı kucaklıyor öpüyorum. Vefalı ve düşünceli olduğun için, sırf bu ve kim bilir ne özelliklere sahip olduğunu tahmin ederek seni kutluyorum. Sevgiler canım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Estağfirullah ablacım iyi biri olmaya çalışıyorum herkes gibi. :) Umarım becerebiliyorumdur. Bende bazen yorum yaparken hata veriyor komple siliniyor yazdıklarım. O zaman bende ayni senin gibi kızıyorum. Olsun tek derdimiz bunlar olsun değil mi :) Esilayla bende seni kocaman öpüyoruz ablacım sevgilerimizi yolluyoruz :)

      Sil
  20. Şimdi gördüm, diğeri de çıktı. Ama sana iki yorum az bile Özlem kızım. Sevgilerimle canım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumlarınla beni cok mutlu ettin ablacım
      Parmaklarına sağlık 😘 hepsini utanarak okudum. Tesekkr ederim hakkımdaki düşüncelerin için. Kocaman kucaklıyorum seni 💕😘

      Sil
    2. Canım benim. Tamamen gerçek bu. Dobra kızım benim :) Ben de kucaklıyorum. Bu arada cevaplarımı yazdım, ayrı bir yayın yaptım. Linki bırakıyorum.

      http://www.eceevren.com/2017/07/mim-etkinligi-cevaplarm-dogamizdavar.html

      Sil
  21. Bayıldım bu mime! Sorular ayrı güzel, cevaplar ayrı güzel. Ne kadar içten cevap vermişsin... Okurken büyük keyif aldım.

    YanıtlaSil
  22. Samimi ve güzel cevaplar olmuş canım. Kalemine sağlık. Güzel bir mim..

    YanıtlaSil
  23. Bu sorulara ben de bayıldım keyifle okudum :)

    YanıtlaSil
  24. Bu mimi bir kaç blogger arkadaşımız daha yapmış.Cevaplar arasındaki farklar insanoğlunun zenginliğini gösteriyor.😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Herkes ayrı bir renk gerçekten de değil mi :) ama böyle olmasak dünya çok sıkıcı olurdu :)

      Sil

OKUYUPTA YORUM YAZMAYANLARIN BURUNLARI AKSIN 😋