10 Temmuz 2017 Pazartesi

EVLİLİK AŞKI ÖLDÜRÜR MÜ ?



BİLGİLENDİRME ; Bu bir iç dökme yazısı değil, dökülenleri tek tek yerlerine oturtma yazısıdır.
   
    Dün gece eşimle bu konuyu konuştuk. Aşk evlenince doğar mı ? Ölür mü ? Diye. O kadar derinlere dalmışız ki en son uykuyu fıldır fıldır ararken bulduk kendimizi. :) Ama ortak düşüncede birleşiyormuşuz en azından.


   Öncelikle AŞK' a yeni bir kavram getirmek istiyorum. Bana göre aşk ; kalpten kalbe giden saplantıdır. İnsan sadece canlılara değil masaya, lavaboya yada burunada aşık olabilir. Aşk iki kişiliktir deseler de bence aşk tek kişilikten çıktığı an aşk değildir.

    Kavuşamamaktır bazen. Sebepsizce çıkmasını beklersin pusu kurduğu yerden. Sahi neydi aşk ? dersin. Olmamışsındır çünkü. Ben bir kere oldum. Hakikaten kelebekler uçuyormuş gözlerinde. Birde ayakların yerden kesiliyormuş. Çok haklıymış yazıp çizenler.

    Sonra yıllar yıllar geçince komik geldi yaşadıklarım. Bence o an zehirleniyor insanlar. Karşı cins çarpması olsun bundan sonra aşkın adı. Midene kramplar girmiyor mu gerçekten ? Yada bazen kusasın gelmiyor mu agız dolusu ? Tamam işte yüksek dozda zehirlenmişsin. Panzehirinse kavuşmak. Kavuştuğun zaman durulur suların, sakinleşir gökyüzün. Birden bire beyazlaşır pembe sandığın bulutlar. Bence böylede olmalı zaten. Olmazsa eğer o aşk değil SAPLANTIDIR...

   Şimdi bu yaşımdaki aşkı bana sorarsanız 'dedeyle ninedir' derim. Yada 'buruşmuş ellerin şevkatli dokunuşudur.' 'On beşli yaşların oyuncağı değil de yetmişli yaşların mezarlığıdır.'

    Tıpkı omuzlarında ölmeyi umut eden iki çift göz gibi. Bence eşimle ben gibi. Yada bizim gibiler gibi...

71 yorum:

  1. Kalemine yüreğine sağlık...

    YanıtlaSil
  2. Aşkı kafaya takmamak lazım..öyle ya da böyle kalıcı olacağını zannetmiyorum..Yerini başka duygulara terk etmesini iyi bilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bazen adı konulmuyor ya iate bence o aşkın kendisi :)

      Sil
  3. Bence evlenince aşkın ölmemesi kişilere bağlı.İlişki monotonluğa düşerse herkes birbirini malı gibi göremeye başlarsa olmaz bu iş.Evlilikte bile bireylerin ara ara nefes alacakları kişisel alanları olmalı,bazen özlem olmalı,farklı aktivetiler filan da eklenmeli.Daha da uzun yazarım da yorum kısmını çok uzatmayım ben :) Velhasıl herşey biz de başlar ve biz de biter :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aşk işte adı değisebiliyor. Bazen sevgi, sadakat bazen de anne baba olabiliyorsun. Geniş bir hayran kitlesine sahip bence. Herkes yaşadığı şeyin adına aşk diyor. Bazılarına göre bitiyor bazılarına göre isim değiştirerek devam ediyor. :)

      Sil
  4. 'Aşk köpekliktir' sözü ne denli doğru :)

    YanıtlaSil
  5. bildiğim kadarı ile tüm canlılarda da aşk denen kavram var..yaratıcı, aşkı canlıların üzerine öyle bir işlemiş ki,hiçbir canlı ondan kurtulamıyor..:) evlenince aşk biter mi? evlilik aşka engel mi?
    bence bunda biraz samimilik biraz da saflık gerekiyor..yani tarif edilen aşk samimi ve saf bir aşk ise ne evlilik nede başka birşey bu aşka engel olamaz.Diye düşünüyorum..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Birine istediğin kadar aşık ol o ilk günkü saflığınla devam ettiremezsin. Varsa öyle biri çıksın karşıma tebrik edicem :) ismi cismi değisebiliyor bazen aşkın. Mutluysan aşıksın işte daha ne olsun
      :)

      Sil
  6. Çok güzel saptamalar yapmışsınız yine ANNESİ'nin PRENSES'i.....
    Aşk için yüzyıllardır şiirler, şarkılar, romanlar, yazılar yazılıyor ama insanın en güzel ve yüksek hali olan sevgi ve aşkın sırrını çözmek tanımını yapmak zor....
    Sevenlere, aşık olanlara ne mutlu. Peki ya genel anlamıyla hiç sevmeden ve aşık olmadan bir ömür geçirenlere ne demeli.
    Yazık.....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geçirmeye mahkum olanlar var bide hiç kıyamadiklarim. Allah yardımcıları olsun. Sevmeden yaşanır mı ya ?

      Teşekkr ederim :)

      Sil
  7. Aşkı evlilikten sonra da sürdürmek bizim elimizde diye düşünüyorum.Biraz farklılıklar katarak yola devam edilebilir.:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Farklılıklara aşkın adından başlanıyor işte :) eş oluyor, baba oluyor, hayat arkadaşı oluyor zamanla :)

      Sil
  8. Ben de gerçek aşkı hiçbir sebep öldüremez diyenlerdenim. Öbürü bağlılık mı ne o? Yalnız kalma korkusu, ölürken bile birine ihtiyaç duyma. Fakat gerçek bir aşka sahipsen birlikte yaşlanmak da ölmek de istersin o ayrı. Kimse kendini kandırmasın, bu ülkenin çoğunluğu yanlış insanla evli, mecburiyetten birlikte ve yanlış insanla ölüyor.
    Ama senin evliliğin canım, gerçek aşkı, mutluluğu ve bağlılığı, sonsuza kadar size yaşatsın. Tıpkı hayal ettiğiniz gibi olsun her şey.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok üzülüyorum sevmediğin insanla yaşamak zorunda kalanlara. Türk devleti olmanın bize dayatmasının sonuçları bunlar.

      Bence aşk değilde sevgi bitti mi yollar ayrılmalı. Sevmediğin insanlar ayni evde yaşamak kadar kötü bir şey yok bence.

      Evliliğimde insallah hep böyle gider. Şevkat, sadakat, anlayış ve sevgi oldukça adı herşey olabilir bence. İsimlere takilmamak lazim. Yeterki o olmazsa ben ölürüm diyecek kadar HASTA olmayalım. Tesekkr ederim canm arkadasim

      Sil
  9. Aşk, bence karşılık beklemeden emek verilen her şeydir.
    Öbür türlü aşkı bilmiyorum, sanırım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle karşılık beklemeden yapacağın sevginin adı aşktır. Bu sadece eşe olmaz, evlada, anne babaya da olur dimi :) tesekkr ederim yorum icin canm

      Sil
  10. Çok güzel bir yazı olmuş, meşhur olan bu konuya açıklık getirmiş :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bulundumu sonunda yani cevabiii 😀 tesekkr ederim canm begenmene sevindim 💕😘

      Sil
  11. Yine döktürmüşsün. Valla kısa ve öz çok güzel bir anlatım olmuş. Oku oku doyamadım. Bu kadar mı güzel anlatılır aşkk :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaşaması daha güzell ki 💓 sağol canim benim o senin güzelligin, tatliligin ballıgınnn 😘😘 özletme kendini kuzuccum.

      Sil
  12. Klasik bir yorum yazıyım. Evlilik aşkı öldürmez durağanlaştırır. Onu coşturmak yada kendi haline bırakmak çiftlerin kendi ellerindedir. Kaleminize sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Katiliyorum cok dogruuu :) ama baglilik da önemli. Özellikle muhabbet olmazsa bitiyor evlilikler bence :) tesekkr ederim

      Sil
  13. Emeğinize sağlıkkk :)

    YanıtlaSil
  14. Elizabeth Taylor, Richard Burton aşkı bile 10 yıl sürdü:( Ben çocuktum, ikisinin aşkı dünyaya destan oldu, birbirlerine de öyle yakışıyorlardı ki, üfff yani iki güzel insan, ikisi de film yıldızı. Ama evet aşkın bir ömrü var uzmanlara göre 1 - 3 yıl arasıymış. Sonra sevgi, saygıya dönüştürülürse yine iyi.:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende onu diyorum ablacim. Evet o kör olmanın bir dönemi var bence. Ondan sonra gözlerindeki perde çözülüyor. Aşkıb adı değisime uğruyor. Ama cok seviyorsun iste :) bilmiyodum onlari sayende ögrendim tesekkr ederim 💕

      Sil
    2. Ne demek, rica ederim, yaşından ötürü bilmemen çok doğal, benim bile çocukluğumun yıldızlarıydı, çoktan ikisi de zaten ölüp gittiler:( google'da elizabeth taylor richard burton aşkı yaz tıkla resimlerine bak nasıl güzel bir çift olmuşlardı. Dünyanın en dillere destan aşkıydı onlarınki...Elizabeth, 7 kez evlendi:))))ama hep "EN çok Burton'u sevdim" dedi. ♥ Kleopatra filmini çekerken aşık olmuşlar birbirlerine...ben böyle gençlere eskileri anlatmayı çok seviyorum, kendim de o güzel günleri yeniden yaşıyorum.:)

      Sil
  15. Evlilik aşkın meyvesidir bana göre. Henüz daha evli değilim ama evliliğe böyle bakıyorum. Birbirini seven iki insanın bir hayatı bir ömrü birlikte geçirmeye adım atmasıdır evlilik. Aşık olmaksa,sevdiğinin gözlerinde kendini görmektir. Aşk; koşulsuz sevgi,saygı,merhameti barındırıyor içinde..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hatta aşk direk o saydıkların aslında. Sadece hepsini genel bir başlıkta toplayıp adına aşk diyoruz kisaca :) aşık olacagin kisiyle ömür boyu mutluluklar dilerim 😄

      Sil
  16. Allah bozmasın. :) Ben de sizin gibi düşünüyorum. Bir anlık bir şey ama etkisi bir ömür sürüyor. Umarım sizinki de hiç bitmez ve hep böyle örnek bir çift olursunuz. :)
    Yüreğinize sağlık! :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kimse kimseye örnek olmuyor rorocum. Çünkü herkesin beklentisi farkli. Ben sadakate aşıksam kimileri paraya kimileri aşka oluyor. Bu nedenle ben kimsenin kimseye örnek olabileceğini pek sanmıyorum ama yinede coook tesekkr ederim güzel.yorumun icin canm. 😘 Aminnn Allah sana da daha da güzelini nasip etsin insallahh 💕

      Sil
  17. Aşk biter sevgi kalır;) Aşk bilimsel araştırmaların söylediği maksimum üç yıl sürüyor... Her iki tarf birbirini koşulsuz severse evlilik bir ömür boyu sürer, aşk bitse de... Kalemine sağlık... Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cook dogru bir yorum bende bu sekilde olmanin saglikli oldugu kanaatindeyim :) tesekkr ederim sevgiler💕😄

      Sil
  18. Çok güzel anlatmışsınız, ellerinize sağlık:)

    YanıtlaSil
  19. Aşık Veysel'e sormuşlar: Aşk nedir diye. Cevap vermiş üstad: "Oğlan kızı sever, eğer kavuşamazsa aşk olur"
    :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kız sevince nolcekmiss acep :) o zaman bizimki aşk diğilmiş demekki canm :)

      Sil
  20. Aşkı bulursam söylerim canım benim :)) Aşk denilen duyguyu henüz bulmadım :) Yalnız son yazdıklarının çok güzeldi gerçekten .. 'dedeyle ninedir' derim. Yada 'buruşmuş ellerin şevkatli dokunuşudur.' 'On beşli yaşların oyuncağı değil de yetmişli yaşların mezarlığıdır.' şahane... O GÜZEL YÜREĞİNE KALEMİNE SAĞLIK GÜZEL YÜREKLİM Seviyorum sizi Esilamı öp kuzumu benim yerime :) sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kocaman öptüm canm benimm bizde seni cook seviyoruz adaşım. O senin yüreğinin güzelliğiiiiinnnn 😘😘

      İnsallah hakettigin gibi bir aşk yasarsın tatlım benimmm. Rabbim hakkında hayrlisini versin insallah hep.mutlu ol 💕💕😘😘

      Sil
  21. Aşk yeni kesif gibi heyecan verir, ama alıskanlıgın oldugu yerde heyecan duyamazsın. Yani evlilik aşkı öldürmez alıstırır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hahah hay yaşa tılsımcım ne güzel demissin bayiliyorm senin düşüncelerine 💕😘 alışıyoruz gerçekten de

      Sil
  22. Aynı kelimenin yaşa göre anlamı nasıl değişiyor değil mi?
    En büyük aşk, evlat aşkı herhalde, hiç beklemeden hep verirsin de yorulmak bilmezsin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O bambaska yaa. Hic birseyle eş değer değil. Adını bile koyamıyosun ki :) hele ki senin gibi eli öpülesi anneler. 💕

      Yaşla birlikte akılda başa geliyor ondan :)

      Sil
  23. Öncelikel mutlulupunuz daim olsun ve şunu diyeceğim saplantı ile aşk gerçekten karıştırılmamalı yoksa sonu çok ama çok acı oluyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ona saplanan baskasinada saplanıyor aslında ama o an dünyasi basina yıkılmış gibi geliyor onlara. Amin kardeşim sağolasin

      Sil
  24. bilemiorum ben hep karıştrırım neyin ne olduğunu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Senin gibi biri karıştırmaz sadece kafa yormak istemez canm yoksa cok güzel anlatabilirsin :)

      Sil
  25. Kestirme cevap vereyim.Hayır öldürmez.Ama aşkın da evreleri olduğunu düşünüyorum.Belki o evrelerde farklı his ve duygular yaşanabilir,ama aşk sonuçta tüm o evrelerin toplamıdır.Dolunayında hilalinde ayın kendisi olması gibi..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evrelerin kisa adı Aşk zaten bana göre :) osmanlıdaki devirleri teker teker yaşıyorsun ama sevgi,saygı ve muhabbet olursa çöküş dönemine girmiyorsun :) tesekkr ederim yorum icin güzelim :)

      Sil
  26. Sorunun cevabını bilmem ama, son yazdığın cümle beni çok mutlu etti ablacım ; "bence eşimle ben gibi." Rabbim mutluluğunuzu daim etsin inşallah :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aminn kardeşim benim mutlulugumla mutlu olana Allah bin katı fazlasini versin insallah :)

      Sil
    2. Bu güzel dua için çok teşekkür ederim ablacım :)

      Sil
  27. Bende daha önce aşkı çok kötü sonuçlar ile deneyimledim. Gözüm kör olmuştu adeta. Sonra olgunlaştıkça Sevgiye açtım kendimi. Dediğiniz gibi Aşkın bir saplantı olduğunu düşünüyorum. Onun yerine Sevgi ve Saygı tercih edilmeli.

    YanıtlaSil
  28. Aşk kesinlikle saplantıdan başka bir şey değil. Bir insana aşık olmaktan ziyade onu tanıdıkça sevmek ve karşılıklı saygının oluşması bana daha masumane ve sağlıklı geliyor:) Ne güzel bir yazı olmuş, Allah eşinle sana ve tabii ki meleğinizle birlikte uzuun ve mutlu ömürler nasip etsin inşallah:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ay bu ne kadar güzel bir dua olmusss. Rabbim daha fazlasini sana versin insallah. Ve kocamannn AMİNNNN diyorum 😄

      Söylediklerinin hepsine katiliyorum canm 💕😘

      Sil
  29. kendim için amin diye bağırasım geldi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Müminin başka bir mümin için yaptığı dua daha hayırlıymış. Rabbim sana ve tüm hakedenlere cok güzel bir evlat ve eş nasip etsin hep huzurlu olsunlar insallah canm. İste buna AMİNNNN :)

      Sil
  30. 80 ine merdiven dayamış bir ninenin "Benim evim burası" gidemem buralardan bir tek ben kalsam da kızım demesi AŞK... "Evim diye gösterdiği eşinin yattığı mezar dı..." Yıllar oldu hala çok etkileniyorum aklıma gelince... Tebrikler kaleminize sağlık Allah sevdiklerimizden ayırmasın...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ciddimisin. :( İste o aşktır ya. Olmayan birinin basini beklemektir. Cok güzel bir hikayeymis.

      Amin cümlemizi canm benm

      Sil
  31. ben aşk mı yaşadım başka bir şey mi anlayamıyorum valla hiç :D bu yazuyı da google plusta gördüm de açtım, blogda görünmedi bna

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Arada eski yazilarimi yayinliom :) hahaa neymis acaba senin ki cok merak ettim bak 😁

      Sil
    2. ben saplanıyom galiba, beraber olduğum kişiyle ayrılmayagörelim oyyy depresyooğğnnn

      Sil
    3. Bir cogumuz saplaniyozz yalniz degilsinnn 😂

      Sil
    4. arkadaş konusunda da böyleyim ben, gidince de boşluğa düşüyorum

      Sil
    5. Ay bende öyleydim de artk bosverdim deymiyolar

      Sil
    6. yapabilene sonsuz saygılar :D

      Sil

OKUYUPTA YORUM YAZMAYANLARIN BURUNLARI AKSIN 😋