5 Nisan 2023 Çarşamba

MUTLULUK

     Şöyle bir şey okudum az önce;

   "İnsan sahip olduklarıyla mutlu olamıyorsa büyük ihtimal sahip olacaklarıyla da mutlu olmaz" 

     Düşündüm de sanırım doğru. Bazen bir evi yada arabayı çok isteriz. Ama aldığımız da daha da iyisini almak için çalışırız. Bazen de çocuğumuz olsun isteriz ama olduğunda uykusuzluktan, yorgunluktan şikayetleniriz. Hiç bir zaman elimizdeki yetmez bize. Çünkü sorun sahip olduklarımız da değil düşüncelerimizde. 

     Eskiden sobalı evler vardı. Üstünde kızartılan ekmeğe, kurutulan çamaşırlara şükrederlerdi. Akşama kadar kömür taşıyoruz demezlerdi. Çamaşır makinası yoktu. Annelerimiz ellerinde yıkar ama bizler kadar şikayet etmezlerdi. Şükür vardı, vakit vardı, sohbet vardı. Belki de hiç bir şeyleri yokken en güzel şeylere sahiptiler. 

     Şimdi ise hepsi var ama isyan da var. Sanki daha mutsuzuz. Daha açız sevgiye. Herşeye sahibiz ama hiç bir şeye sahip değiliz. Çünkü mutlu olmak sadece elinde olanlarla değil yetinmeyi bilmekle olur.

      Umarım ömür boyu mutluluğu arayanlardan değil de, sahip olduklarınızla mutlu olanlardan olursunuz. ❤️

8 yorum:

  1. kesinlikle öyle eskiden yokluk halinde daha mutlularmış. Ancak o zaman çevrelerindeki herkeste yokmuş. Şuanda sosyal medyalar sayesinde insan olan kişileri daha sık görüyor. Ve o kişilere özenip, oda sahip olmak istiyor. Eskiden dediğim gibi sosyal medyalar olmadığı için olan kişileri çok görmüyor. Hatta hiç görmüyorlarmış. O sebepten elindeki ile mutlu oluyorlarmış. Diye düşünüyorum ben.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eskiden zenginliginde bir sınırı vardı gerçekten. Şimdi zengin çok zengin fakir ise çok fakir. Ve insan gördükçe özeniyor. Görmediği bilmediği bir dünya ilgisini çekmiyor tabi ❤️

      Sil
  2. depremde gördük, ev sahibi, kiracısını evden çıkartmıştı, zamı ödemedi diye, ama ikisi de depremden sonra çadırdaydı :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İşte paranın gücünün herşeye de yetmediğini depremde anlamıştım zaten :)

      Sil
  3. Evet çünkü biz insanlar doyumsuzuz. Ve isteklerimizin sonu yok. Bunun için ömür boyu mutsuz olmaya da gerek yok 😊 Hoşbuldum bu arada

    YanıtlaSil
  4. Belki de yoklukta güzeldi her şey.

    YanıtlaSil

OKUYUPTA YORUM YAZMAYANLARIN BURUNLARI AKSIN 😋