19 Şubat 2018 Pazartesi

Unutulmayan her kötü an sırtınıza kefe değil hayatınıza hediyedir


     Geçmişte karşı karşıya kaldığımız bir çok kötü anılarımız olmuştur.(Gelecekte de olacağı gibi) Herkes zaman zaman hatalar yapar veya hatalarla karşılaşır. Kimileri yapılanları unutmayı tercih ederken kimileri ise maddelenmiş haliyle belleğinde saklamayı tercih eder. İşte bende o saklamayı seçenlerdenim.

    Bana göre yapılan hataları unutmak tekrar yapmalarına davetiye çıkarmaktır. Çünkü emin olun hiç kimse 'Bak Fatma beni affetti, kalbi çok temiz de ondan yapılanları unuttu' demiyor. Herkes aksine 'Aa ne kadar çabuk unutuyor. (Unutmasanızda dağın görünen kısmı bu) Her şeyi de sindiriyor. Daha çok yapabilirim' düşüncesiyle hareket ediyor. İyi niyet sürekli suistimal edilirken siz her seferinde daha çok darbe yiyor ve daha çabuk kalkmayı öğreniyorsunuz. Bazıları yediğim darbelerle güçleniyorum dese de aslında sadece eksiliyorsunuz. Mesela insanlara güveniniz eksiliyor, onurunuz, gururunuz ve en önemlisi sevginiz.

     Bense iyi anları şeref köşeme konuk ederken kötü anları geri dönüşüme alıyorum. Yapılan şeyleri unutmak yerine biriktirip boğazıma kadar geldiğinde o kişiyi çöpe atıyorum. Kimileri buna kin der kimileri ise nefret. Asla kabul etmiyorum. Çünkü kin tutan insan o kişi ölsün, bitsin, maf olsun ister ya ben sadece benden uzak dursun istiyorum. Bana göre bu bir savunma mekanizması da diyebiliriz ya da bir korunma kabuğu.

    Çünkü yapılanları unutursam ben o kişiye yine ilk gün olduğu gibi samimi davranır yine onun için elimden gelen her şeyi yaparım. Oysa haketmeyen kişiye haketmediği değeri vermeyeceksin ki kimse incindiğin yerden defalarca kırmasın seni. Kimse de kendinde karşısındakini kırma hakkını bulamasın.

   Evet bu bir hak ve ben karşımdakine mutluluğumun iplerini vermiyorum. Bu benim hayatımsa yazan Rabb'im oynayan da benim. Sahneyi sadece beni hakedene veririm. (Ki diğer canlılardan en büyük farkımız aklımızsa neden süs bitkisi gibi kafa tasımızda bekletelim)

     Bu nedenle geçmişinizdeki kötü anılarınızla yüzleşin. Yapılanları asla unutmayın ama ısıtıp ısıtıp önünüze de koymayın. Unutmayın ki "Unutulmayan her kötü sırtınıza kefe değil hayatınıza hediyedir"

Kişisel blog- Annesinin Prensesi 🌈

58 yorum:

  1. Aslında unutmamaktan kasıt ders alıp hataları tekrarlamak olmalı. Yoksa kafaya takıp kendimizi yıpratmaya gerek yok.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabi ki hem hatalarından ders alacaksın. Hemde hata yapanlardan...

      Kafaya takarsanız bu hastalık olur zaten. :)

      Sil
  2. Geçmiş geçmişte kaldı deyip yola devam etmeliyiz.Yoksa bugünü yaşamak yerine geçmişte takılıp kalıyoruz .
    Tabiki dersimi de almayız..
    Tam benlilk bir yazı olmuş.
    Kalemine sağlık canım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geçmiş geçmiş de kaldı derken o kişileride geçmişin birer parçası haline getirebilmeliyiz canım. Mutluluk kolay kazanılmasa da çabuk kaybedilebiliyor.

      Tesekkr ederm :)

      Sil
  3. Dersimi alsam da bazen sıkıntılı olduğum zamanlarda özellikle gece eski hatalarım tekrar gün yüzüne çıkar.Ve bu beni daha çok yıpratır.
    Kinci değilim ama bende unutmam.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Unutmadığın zaman yapan kisileri de unutmazsın işte. Ve bence bu çok güzel bir huy.

      Ama sadece çok çok kendine hatalarını hatırlatmamaya çalış. :)

      Sil
  4. Harika bir yazı olmuş eline sağlık :) ben de unutmam ama sineye çekerim. eğer ki o kişi beni çok üzdüyse ben ondan uzaklaşırım yavaşça. sonra da zaten hayatımdan çıkar. Bu arada seni mimledim Özlem abla :) Sinema ve ben mimini yap lütfen merakla bekliyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sineye de çekmem. Patır patır söylerim. Sonrada senin yaptığın gibi uzatmaları oynatır ve gönderirim :)

      Canımmm senin mimine ugrucam hemen. Ama ben bu mimi yaptım biliyor musun :) yoksa kırmazdım seni biliyorsun

      Sil
  5. Ben yaptığım iyiliklerin karşılığında kötülük gördüğümde tüm iletişimimi kesiyorum. Ailemde birisiyle de yaşadık. Aylarca aynı ortamda bile görmezden geldim. Ki hiç umrumda da değildi zaten, benden uzak olsun istedim. Sonra geldi özürler özürler, gene de tavrım aynı istemiyorum hayatımda, akrabalık ilişkimiz de olmasaydı da topyekün kurtulsaydım diyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bak işte benimde demek istediğim bu. Bende iyilik yapıp alttan aldığım zaman kisi bunu suistimal eder ve beni üzerse kesinlikle keser atarım. Benimde böyle olduğum birileri var. Görmezden gelirim. Yanıma gelirse terbiyesizlik yapmam ama asla seviyeli bile olsa baglantı kurmam. Bir iki konuşur geçerim.

      Yani çok iyi yapmışsın :) aktaba da olsa biri seni üzüyorsa uuvarla ve fırlat 😁

      Sil
  6. Ben Ali'ye bay bay demesini öğrendikten beridir açıkçası beni üzen kimse ile muhatap olmuyorum. Hayatımdan siliveriyorum. Olup bitiyor. Hayatın boyunca kırılmaktansa bir kere karşı tarafı kır, sil at daha iyi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende senin gibi düşünüyorum canım önce o kisiyi uyaririm. Yapma etme diye. Baktım hala anlamıyor. Zorla insanların kafasına bir sey sokmaya ugrasmam. Biri beni kirarsa bende kirarım. Ayna gibi yani.

      Sil
  7. Bende öyle kolay kolay unutmam hatta o kişiye birdaha asla eskisi gibi davranamam . Benim bu huyuma eşim çok sinir olur , ama bencede o yapılan hatayı unutursan aynı darbeyi yine yersin . Çünkü bir kez yapan birdaha yapar diye düşünüyorum .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende aynı seyi düşünüyorum. Kimse kusura bakmasın o zaman iyice düşünüp hareket etsinler. Etmiyorlarsa da bedelini öder herkes. Cok iyi yapmissin devam et :) bakma sen esine. Erkekler bu konularda daha relaxlar 😂

      Sil
  8. Hayatımdan kolay kolay insan çıkarmam, sadece mesafemi ayarlarım. Bu bana yetiyor sanırım ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bunu başarabilmek bile harika valla. Ben öyle olamıyorum iste. 😂 Bir arkadasim öyleydi. Gecen hafta kahvaltiya geldi. Bende senin gibi olcam artık diyo 😂 bulastirdim onada

      Sil
  9. Resmen üşeniyorum ben kin tutmaya,kincilerle uğraşmaya,onların hesaplarını anlamaya çalışmaya...bosverdim gitti artık😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haha niye canm cok kolay bak sürekli beyin jimnastiği yapıyorsun. Alzheimer olasılıgın azalıyor :)

      Ama bosverirsen en cok sen kırılırsın inan.

      Sil
  10. Ablam çok haklısın. Sürekli insanların yaptığını unutup onlarla ilişkimize aynı çizgide devam edersek keriz yerine de konulabiliyoruz. 😑

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Keriz mi oda ne kereviz gibi bise mi 😂 off valla da öle canım. Ben unutmam işte mıh gibi aklımda hepsi 😂

      Sil
  11. Canım benim ne güzel yazmışsın iyi geldi valla :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ohg bana da ii geldi canım. Bosalttim icimi 😂 her yer içim oldu. (Iyh ne banel bir espriydi bu 😂)

      Sil
  12. Her şerde bir hayır vardır misali...geçmişten de dersler çıkarılmalı ve gelecek için yol gösterici olmalı yaşananlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaşatanlarda tabi :) hayatımıza kişileri alırken çok dikkatli olmalıyız. Bize mutlu anlar yaşatacak kişileri çevremze toplamalıyız :)

      Sil
    2. Ne kadar az ve öz insan,o kadar huzur...

      Sil
  13. evet ben kötü anları unutuyor, eskisi gibi samimi oluyor sonra yine kazığı yiyorum, onur yerlerde saygılar :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hahaa esta piti piti 😂 canımsin sen. Bosver ben senin onurunu zirve yaptırcam kanki 😁

      Sil
    2. veeer gazııı ver veeer

      Sil
  14. Bende bu yüzden çok kaybettim. Herkesi iyi yönünden bakıp görüyorum ama onlar yine tepemize çıkıyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayat işte görünene değil içine bakıcaksın malesef.

      Sil
  15. Gittiğimde sizin yazılarınızı özleyeceğim :/

    YanıtlaSil
  16. Çoğumuz yaptığımız hataları bazen tekrar ederiz nede olsa tarih tekerrürden ibarettir : )

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu arada okuyup yorum yapmayan olursa ve bunun sonucunda burnu akarsa burun yazısıyla ilgili yazımı okuyabilirler --- https://tasarkar.blogspot.com.tr/2017/01/hasta-degilim-sadece-burnum-akyor.html :) :) :)

      Sil
    2. Tarihimiz ne diyorsa doğrudur.

      Sinüslerde bir problem vardır. Kbb şiddetle tavsiye edilir. Yada genlerdendir :)

      Sil
  17. Unutmamak ve karşıya da unutturmamak lazım..

    YanıtlaSil
  18. Cool profile! Following you on Google+. Greetings from Holland, Hanna

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. I like Hollanda about I dont speak english 😂 acaba oldumu bilemedim 😁 help me.

      Sil
  19. Sustuğumu sanan aldanır. ;)

    YanıtlaSil
  20. sanki bana beni anlatmışsın bende kötülükleri unutamıyorum ve aynen dediğin gbi bazıları beni kindarlıkla itham bile ediyor ama ısıtıp ısıtıp ortaya çıkarmam ders alır davranışlarımı ona göre şekillendiririm

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Isıtacağım kişilerin önüne çıkarırım sadece oda hakediyorsa 😂 ona da unutturmam yani.

      Yaptigin bencede kin degil canm. Bende öyleyim.

      Sil
  21. Vallahi benim bu hayattan öğrendiğim net birşey varsa o da taviz tavizi doğurur felsefesi. Aman kırılmasın, aman eskisi gibi olsun, aman idare edelim derken samimiyetten uzak ve bir o kadar da yıpranmış bireyler olduk. Bana göre büyük hatalar kadar ayrıntıdaki hatalar da insanın karakterini ortaya koyuyor.
    Ne yazık ki insanlık artık iyi niyetleri hak etmeyecek kadar bencil..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Taviz tacizi arttırıyor malesef şfim. İnsanlar daha çok hüviyetine müdahale hakkına girişebiliyorlar. Ben bu nedenle taviz vermeyi hic sevmem. İster küssün, ister kavga etsin yine de söyleyeceğimi söyler yapacagimi yaparm.

      Kesinlikle iyi niyeti hakedenler azaldı.

      Sil
  22. Yapılanlar unutulmuyor ancak eskiyor bir zaman sonra. Eskiyen şeylerinde eskisi kadar önemi kalmıyor insanın gözünde. Bende çoğu zaman bazı şeylere susuyorum ancak Hz. Mevlana'nın da dediği gibi suskunluğum asaletimdendir. 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Harikasinnn 😂 ama bende o asalet yok sanırım. Karşımdakilerden bekliyorum bir zahmet 😂

      Dediğin gibi eskiyor yapılanlarda yapanlarda 😄

      Sil
    2. Sizde Öylesinizzz 😄 Karşıdakinden bekleyince de ayrı bir hüsrana uğruyor insan 😄

      Sil
    3. Kapasitesini aşan davranışları beklemeyeceğiz demekki insanlardan 😂

      Sil
  23. Hatlardan ders alıp tekrar aynı hataya düşmemek lazım. Yada Çin atasözünde olduğu gibi; 'Akıllı kişi hatalarından ders çıkarır, daha akıllı kişi başkalarının hatalarından da ders çıkarır.'

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu sözü her seferinde unutuyorum. Hatırlatmanız iyi oldu. Kesinlikle ders çıkarma fikrine katiliyorum. Bu sayede beyin jimnastigide yapiyoruz :)

      Sil
  24. Unutmak, insanın hem laneti hem de lütfu...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben unutmayı sevmiyorum ya :) hatırlayıp basina kakmayi tercih ediyorum

      Sil
  25. Hafızam çok güçlü, kolay kolay unutmuyorum hiçbir şeyi, hele bir de biri beni kırdıysa o insandan soğurum yeniden ısınmam da güç oluyor, napiim tabiatım böyle :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Esracımmm hıh işte bende öyleyim. Kötülükleri asla unutmam. Ve sogurum eskisi gibi asla davranmam. Çünkü davranırsam yine yapacagina eminim.

      Güzel bir tabiat bence :)

      Sil

OKUYUPTA YORUM YAZMAYANLARIN BURUNLARI AKSIN 😋