21 Şubat 2018 Çarşamba

Kimyasal hadım (kastrasyon) nedir? Pedofilinin önlenmesinde caydırıcı unsur mudur?


    Son günlerde ortaya çıkan pedofili vakaları beraberinde yeni bir görüşü de ortaya attı. Adalet bakanı Abdülhamit Gül, çocuk istismarının önüne geçme amaçlı kimyasal hadımın da düşünülen seçenekler arasında olduğunu söyledi.

   Peki kimyasal hadım (kastrasyon) nedir?

    Kişinin cinsel dürtülerini azaltmaya yönelik ömür boyu uygulanacak olan ilaçla tedavi yöntemidir. Eğer erkekleri baz alırsak kimyasal hadım(kastrasyon) yöntemiyle kişiye testesteron hormonu azaltıcı ilaçlar verilerek cinsellik seviyesinin düşürülmesi amaçlanıyor.

  Kimyasal hadım(kastrasyon) başka hangi ülkelerde uygulanıyor?

   Çek cumhuriyeti, Almanya ve Abd'nin bir çok eyaletinde kimyasal hadım uygulanmaktadır.

  Peki kimyasal hadım gerçekten çözüm mü?

   Kimyasal hadım yöntemi çözüm mü derseniz sadece yine mi yaptıkları yanlarına kâr kaldı derim.

1. si ben çocuk tacizcilerinin hastalıktan sayılmasını kesinlikle reddediyorum.

2. si bu ilaçları suçluya düzenli olarak nasıl uygulayacaksınız?

3. sü kişi kendi isteğimle tedavi olacağım dediğinde neden ve hangi akılla ona inanacaksınız?

4. sü pedofilik şahıs testesteron düşürücü ilaçları alırken diğer yandan da testeron ilavesi yaparsa bunun önüne geçebilecek misiniz?

5.si pedofili hastalarının tek sorunları cinsel dürtüleri de değil maalesef. Ayrıca genelinde psikolojik sorunlarda görüldüğünden kimyasal hadım uygulansa bile yeterli gelecek mi?

6. sı cinsel dürtülerini azaltsanız dahi kişinin cinsel eğilimini değiştiremezsiniz. Beraberinde çocuklara duydukları ilginin azalmasını beklemek ne kadar doğru bir bakış açısı olacak?

7. si o şahıslar hala insan gibi yaşadığı sürece adaleti hala gelmemiş sayabilir miyiz?

   Ayrıca kimyasal hadımın her hangi bir caydırıcılığı olacağına da inanmıyorum. Cezalar ise benim bildiğim kadarıyla caydırıcı nitelikte olsun diye koyuluyor. O halde kimyasal kastrasyon ülkemizde uygulansa bile yetersiz bir ceza olacağını ve gidişatı maalesef değiştirmeyeceğini düşünüyorum. Kesin ve net idam diyorum. Gerisi laga luga.

Kişisel blog- Annesinin Prensesi 🌈

35 yorum:

  1. kelimesi kelimesine altını çizip imzamı basarım, dürtüsüne başlatmasınlar neyi azaltıyor tecavüz etmesin salyalarını akıtsın gezsin ortalıkta yok öyle dava ilaç hastaya verilir pedafoli hastalık değil değil sapıklığın üst seviyesidir.
    Ben bu yaratıkları cezalandırmayanları da onlarla aynı kefeye koyuyorum yasalarımız (bu suçlar için olmasını isterdim) idam yok ama ağırlaştırılmış cezalar var uygulayan yok maalesef....Neredeyse marifet statüsüne alacaklar...........

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hay ağzına sağlık ablacım. Kesinlikle cok güzel bir tabir kullanmıssın. Salya akıtmak dsonraki olabilecekleri en iyi tanımlayan cümle olur.

      Haksızlık karşısında susan da yapan kadar suçludur.

      Sil
  2. Çok doğru yazmışsın canım . Allah sonumuzu hayır etsin söylecek söz bulamıyorum ...

    YanıtlaSil
  3. Kesinlikle bende idam diyorum. Ancak geçenlerde okuduğum bir yazıda yıllar önce idam cezasını kaldırırken geri dönülemez bir biçimde kaldırdığımızın altını çiziyordu. Yani yasalar nezdinde geri dönülemez bir durum varmış. Bunu okuyunca neden böyle oyalandıkları konusunda biraz aydınlanmış oldum. Şimdi de konuyu başka yerlere çekmeye çalışıyorlar, neymiş istismar yapanlar ceza alacakmış, zina yapanlar da ceza alacakmış... Konuyu değiştirirse unutacağız sanıyor devlet erkanının büyükleri herhalde...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Onu bende okudum. Sanırım anlaşmamızdan dolayı idam çıkma ihtimali azmış. Ama sabah haberlerde izlediğim kadarıyla yine de masaya idam cezası yatmış.

      Ayrıca idam yoksa elini kolunu kessin, hadım etsin, it gibi çalıştırsınlar. Aç susuz. Bin bir türlü işkence yöntemi var. Hic olmadı bilimsel denek olarak kullansınlar da bir ise yarasınlar.

      Zina konusunda ceza olması kabul edilemez. Bu kisinin sahsi kabulüdür. Ve bence kimseyi ilgilendirmez. Evet cok büyük günah ancak Allah'la kul arasında.

      Öyleyse namaz kılmayan, oruç tutmayana da ceza uygulansın mı diyelim.

      Konu saptırılıyor malesef.

      Sil
  4. pek güzel yazmışsın arkadaşım, kimyasal hadımı ben de yazmayı planlıyor ve desteklediğimi belirtmek istiyorum; çünkü ben idama karşıyım, Allahın verdiği canı Allahtan başka kimse almmalı; ama böyle durumlar için cezalandırma da önemli, hem ölüp kurtulmasınlar ayrıca da

    YanıtlaSil
  5. Bir şey daha, tedavi olmak isrtiyorum demiyor, ceza oalarak o iğne yapılıyor sonsuza kadar ot gibi yaşıyor, ha iğne yapıldı diye de salınsın demiyorum yine de hapiste kalsın

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canımcım Meltemcim. Aynı fikri paylaşmıyoruz malesef :) çünkü ben bu hadım şeklini onaylamıyorum. Neden onaylamadigimida 7 maddede belirttim.

      Ben idam isteyencilerdenim. Allah'ın verdiği canı Allah'tan başka alamaz evet ama suçlulara peygamber efendimizin zamanında da idam uygulanıyordu. Emri verdiğide olmuş.

      Birde kuzum o iğneyi düzenli olarak yapmaları lazımmıs. Hani bir kere yaptim olduluk bir sy degilmis.

      Kısacası idam da idam.

      Sil
    2. Anlastik :) ama hapisten çıkarmasınlar

      Sil
    3. kesinlikle, jiletleyip üzerine tuz bassınlar :)

      Sil
    4. At kılıda tavsiye edilir 😂

      Sil
  6. Bu yöntem tek başına yetersiz bence. İş işten geçtikten sonra uygulanacaksa olan yine masumlara olacak yaptığı yanlarına kâr kalacak.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hemde nasıl bir kâr. Sadece ufak bir tedavi ile yırtacaklar işten.

      Hemde kesin bir sonuç olmama ihtimali bile var.

      İdam şart yani.

      Sil
  7. söylediklerinin her kelimesine katılıyorum.Bu uygulama sadece hapis cezası devam ediyorken uygulanabilir....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hapisteyken uygulanmasıda pek bir ise yaramayabilir canim cünkü cevresel faktörler suçu işlemesini zaten engelliyor.

      Çok ağır bir ceza uygulanmalı. Ama bu mümkümse 3333 kez ağırlaştırılmış müebbet olmasın.

      Sil
  8. İlk defa duydum böyle bir yöntem olduğunu. Ve kesinlikle bunun uygun bir yöntem olmadığını düşünüyorum. Bu kimyasal hadım yöntemi hiçbir şeyi değiştirmez. Pedofili tam olarak zihinde başlayan bir kişilik sorunudur. Ne hastalıktır, ne de ilaçla çözümü olan bir sorun.

    Böyle bir bilgiyi bize sunduğun için teşekkür ederim Özlem Abla. Umarım dediğin sebepleri hükümet de fark eder ve daha net ve kesin çözüme başvururlar. Buna ihtiyacımız olduğunu düşünmeleri için daha kaç çocuğun mağdur edilmesi gerekiyor acaba...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biz kimiz ki söylediklerimiz dikkate alınsın canım. Mahalle ağzı ile yapılan boş muhabbet olarak kalıyor kişilerin haklı savunmaları.

      Çünkü ne devletiz, nede başıyız. Sadece milletiz. Ve elimizden konuşmaktan başka bir şey gelmiyor.

      Ben bu son olsun demiyorum artık. Çünkü ben dediğimde son olmuyor. Ama umarım yasa yapıcılar bu kişiler için güzel bir son hazırlar. Ben teşekkür ederim Rorocum 😘

      Sil
  9. Ben hükümetimizin bu konu hakkında bir sonuca varacağına inanmıyorum. Yok hadımmış, yok idammış,yok hücreymiş. Ben artık kızımı iki sokak ötedeki okula yalnız gönderemiyorum. Kabuslar görüyor , kafamda felaket senaryoları kuruyorum. O ailelerin neler yaşadığını hükümetin zerre kadar empati kurabildiğini düşünmüyorum. Tanıdık biri kızıma yanaşsa irkiliyorum, tüylerim diken diken adamın her hareketini kontrol ediyorum. Manyak ettiler hepimizi. Ölmek için hergün allaha yalvaracak kadar acı çeksin, işkence görsün istiyorum bunu yapanların.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sonuca varacağına inanıyorum diye okudum. Ve adalete inanan biri varmış dedim. Ama yanlis okumusum.

      Seni cok iyi anlıyorum. Kizim 1 yasindayken ameliyat icin hastane götürmüstm. Annem doktor sırasi beklerken bizde kalabalik arasinda kaldik. Kizim bebek arabasindayken dedenin biri oynatıp durdu. Güldürdü falan. Arada birde yanağına parmağıyla pıt yapıp cekti gülsün diye. Ama ben bildiğin diken üstünde durdum. Amcanın ters bir hareketini görsem hemen atlıcam :( Allahim yaslilarimiza da güvenemiyoruz. Hatta hic kimseye. :( Bende sana katiliyorum. En büyük iskenceleri görsünler.

      Sil
  10. Ya bu ilaçları içmezse ne olacak? hangi erkek ben tecavüz etmeye meyilliyim bu ilaçtan bana yazın der?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet sebeplerimin arasında buda var. Ama dese bile nolur ya. O ilaclari kullansa nolur. Yapmış yapacağını zaten. Bıraksalar millet de cezasını verecek. Hadım madım neymiş.

      Sil
  11. O maddelerin hepsine tek tek katılıyorum ben de...6.maddede o kadar güzel özetlemişsin ki aslında...Bunların elleri kolları durmaz yine içinde kötülük olan her uzvuyla yapar yapacağını.Allah belalarını versin.Cehennemi dünyada ölmeden yaşasınlar...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bunun içinde işte devletin bu duruma güzel bir el atması lazım canm. Umarım o beklediğimiz güzel haberler gelir.

      Sil
  12. Kesinlikle kanırta kanırta acı çekmeleri sağlanmalı.. bu da ancak, geçenlerde Ece Evren' in sayfasında gördüğüm ortaçağda Fransa' da tecavüzcülere verilen şekliyle olmalı ! Tavsiye ederim temsili fotoğrafı görünüz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Onu gördüm bende ve paylaştım. Kesinlikle o yöntemin uygulanmasini cok isterdim. Acı çekerek ölsünler.

      Sil
  13. bence de uygulansın ama çözüm olur mu pek emin değilim..🤔yargının bağımlı olması nedeniyle kurunun yanında yaş da yanar misali masum insanlara da aynı şeyi uygularlarsa o zaman bunun vebalini kim verecek? ülkemizde uygulanması çok zor bir durum bu.. toplum kesimnde dinsel inanışlar,gelenek,görenek ve fakirlik olguları gibi olumsuzluklar devam ettiği sürece de bu tür cezalar pek caydırıcı olmayacak gibi geliyor bana.. neyse pedofili ve kimyasal hadım konusunda detaylı bilgiler vermişsiniz,elinize sağlık..🙂

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle bos konusuyoruz. Su an buradaki ve hatta türkiyedeki herkes hayal kurdu varsaylim mi? Gercek olmasi imkansiz bir sy. Yine hic bir halt yapmadilar.cnkü.

      Ben tesekkr ederm okudugunuz icin

      Sil
  14. Uygulansın uygulanmasına ama çözüm olmaz,şimdi internet sayesinde olan bitenden haberimiz oluyor ,bir tanıdığım anlattı geçmiş zamanda olmuş olay, duyunca şok oldum.Hadım etmek yetmez ellerini de kesmek lazım onların.Sapıklık hep varmış maalesef zihinler normal değil.O zihinlere çanak tutacak pornografik şeylerin yasaklanması da önemli bence.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İste ne önlemleri alabiliyoruz ne de oluşan problemlere kalıcı çözümler bulabiliyoruz.

      Daha duyulmayan bilinmeyen o kadar cok vaka var ki malesef 😞

      Sil
  15. Gebersin hepsi içimiz acıyor artık masum canlar yanmasın...

    YanıtlaSil
  16. Tüm yazdıkların altına imza mi atarım çok güzel dile getirmişsin canım benim bunların hepsi galaluga kardeşim biz kesin net bir çözüm var idam idam bunun başka hiç bir çözümü ve başka açıklaması yok kardeşim bu pislik şerefsizler in hepsi gebersin inşallah 😬😡artık canlar yürekler yanmasın yeterrr

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aminnnn canm benmmm. Bizim su idam dediimiz kadsr devletimizde kesin çözmler bulabilse ne kadsr güzel olurdu 😘 insallah bir gün oda olur canm benm

      Sil

OKUYUPTA YORUM YAZMAYANLARIN BURUNLARI AKSIN 😋